DYP'den Meclis'e boykot

Güncelleme Tarihi:

DYPden Meclise boykot
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

DYP Genel İdare Kurulu (GİK), Grup Yönetim Kurulu'nun Meclis'ten çekilme tavsiyesini görüşerek, karara bağladı. Karar, dün yaklaşık 2.5 saat süren GİK toplantısından sonra, Genel Başkan Tansu Çiller tarafından açıklandı. Çiller, Grup Yönetim Kurulu'nun kararının GİK üyeleri tarafından aynen benimsendiğini vurgularken, ‘‘Demokratik direnme hakkımızı kullanacağız’’ dedi. Çiller, önümüzdeki günlerde Temsilciler Meclisi'nin de toplanarak, bu konuyu tartışacağını belirtirken, Meclis'ten çekilme kararının uygulanması konusunda GİK'in kendisine yetki verdiğini vurguladı. Çiller, Meclis'ten çekilme kararını, ‘‘Tarihi sorumluluğun bir gereği’’ sözleriyle özetledi.

Çiller, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Meclis'in milli iradeden koptuğunu ve 200 milletvekilinin parti değiştirdiğini vurguladı, ‘‘Bugün bir ara dönemdir. Bunun tek çözümü vardır, bu tek çözüm de seçimdir’’ dedi. Seçime gidilmemesi durumunda darbe olacağı mesajını da veren Çiller, ‘‘Bu gibi durumlarda tarih, seçim olmadığı taktirde, durumun daha da sıkıntılı bir döneme doğru gideceğini göstermektedir’’ diye konuştu. Hükümeti sert bir üslupla eleştiren Çiller, Meclis çalışmalarından çekilmeye atıfta bulunarak, ‘‘Bundan sonra seyirci olarak seyretmeniz mümkün değildir’’ dedi.

Çiller, malvarlığının Meclis'te yeniden gündeme getirilmesini Anayasa'ya aykırı olarak niteledi, ‘‘Böyle bir şey cumhuriyet tarihinde ilk kez oluyor. Biz Anayasa'nın ihlalinin karşısındayız. İtirafımız bunların yeniden araştırılması değil, biz 9 kez bunların hesabını verdik. Karşı çıktığınız Anayasa'nın ihlali’’ diye konuştu. Meydanlarda hakkındaki bütün iddiaların belgelenmesi için çağrıda bulunduğunu hatırlatan Çiller, kimsenin önünde eğilmeyeceğini vurgularken, ‘‘Sadece Cenabı Allah'ın önünde eğiliriz. Hodri meydan diyoruz. Hiçbir soruşturmadan korkumuz yok. Ne dediysek hepsinin arkasındayız’’ dedi. Kendisiyle ilgili iddiaların, milletin hakkını koruduğu için gündeme getirildiğini savunan Çiller, mücadeleye devam edeceğini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!