DYP'den ANAP'a önerge misillemesi

Güncelleme Tarihi:

DYPden ANAPa önerge misillemesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Genel Başkan Çiller'in soruşturma önergesi kabul edilince, DYP derhal Kurtköy Havaalanı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Başbakan Mesut Yılmaz hakkındaki önergeyi Meclis'e sundu. Ayrıca ANAP'lı Bayındırlık ve İskan Bakanı Topçu için de bir önerge verildi.

DYP, Pendik'te yapılacak Kurtköy Havaalanı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Başbakan Mesut Yılmaz hakkında Meclis Soruşturması önergesini TBMM Başkanlığı'na sundu. DYP ayrıca, Muğla'nın İçmeler Kasabası'nda Milli Park olarak adlandırılan arsanın ANAP Bursa Milletvekili İbrahim Yazıcı'ya tahsis edildiği gerekçesiyle, Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu hakkında gensoru önergesini de TBMM Başkanlığı'na verdi.

DYP TBMM Grup Başkanvekili Saffet Arıkan Bedük, Kurtköy Havaalanı'nın Bayındırlık birim fiyatlarıyla yapılması gerekirken, NATO fiyatlarıyla yapılmasının devleti büyük oranda zarara uğrattığını öne sürdü. Bedük, bu nedenlerle TBMM Başkanlığı'na Başbakan Mesut Yılmaz hakkında Meclis Soruşturması önergesi verdiklerini kaydetti. Muğla'nın İçmeler Kasabası'nda milli park ve yeşil alan olarak adlandırılan yerlerin de adeta yağmalandığını savunan Bedük, ‘‘Bu yerler, hakkında idari yargıda açılan davaya rağmen, ANAP Bursa Milletvekili İbrahim Yazıcı'ya tahsis edilmiştir. Bundan dolayı da Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu hakkında gensoru önergemizi TBMM Başkanlığı'na verdik’’ diye konuştu.

İHBAR YAĞIYOR

DYP Grubu'na, 55. Hükümet hakkında özellikle enerji ve ulaşım sektörleri başta olmak üzere, tüm sektörlerdeki ihalelerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle çok sayıda ihbar yapıldığını anlatan Bedük, şöyle devam etti:

‘‘Biz bu ihbarların araştırılması için parti bünyemizde bir komisyon kurmuştuk. Bu komisyon yurdun dört bir tarafından gelen ihbarları inceleyecek. Ciddi bulunanlar, delilli ve belgeli olanlar Meclis Soruşturması yoluyla Meclis gündemine taşınacak.’’

Bu arada DYP'nin, daha önce Meclis gündemine getirilen Meclis Soruşturması önergelerini incelemeye aldığı ve gerekli görülenleri tekrar gündeme getireceği öğrenildi. DYP'nin, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar'ın, Devlet Bakanlığı döneminde ortaya atılan ‘pul yolsuzluğu’ konusundaki iddiaları da yeniden Meclis gündemine taşımaya hazırlandığı bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!