DYP Tütün Yasası'nın iptali için başvurdu

Güncelleme Tarihi:

DYP Tütün Yasasının iptali için başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2002 12:15

Anamuhalefet Partisi DYP, Tütün Yasası'nın bazı maddelerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Haberin Devamı

DYP Grup Başkanvekili Ali Rıza Gönül ve DYP Amasya Milletvekili Ahmet İyimaya, Anayasa Mahkemesi`ne gelerek, DYP Grup Başkanı Tansu Çiller`in imzasını taşıyan iptal dilekçesini Genel Sekreter Ahmet Hamdi Yapıcı`ya verdi.

DYP Grup Başkanvekili Ali Rıza Gönül, mahkemeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, tütüncünün mağdur edildiği, Türk Tütünün geleceği açısından zorlu günlerin geleceği kanısında olduklarını belirterek, bu nedenle Tütün Yasası`nın bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi`ne başvurduklarını söyledi.

Türk tütününün geleceği, üreticinin durumunun iyileştirilmesi ve geleneksel Türk tütününün daha kaliteli hale getirilmesi yönündeki düşüncelere tümüyle katıldıklarını ifade eden Gönül, ``Ama bizim karşıolduğumuz Türk Tütüncülüğü`nün bitirilmesidir. Türk Tütüncülüğü`nün geleceğinin karanlık olduğu şeklindeki girişimlerdir. Bu düzenlemeyi bu nedenle uygun görmüyoruz`` diye konuştu.

Haberin Devamı

Ahmet İyimaya da açıklamasında, Tütün Yasası`nın 6. maddesinde birtakım düzenlemelerin yanı sıra tütün ve sigara ithali ile ilgili düzenlemeler getirildiğine işaret ederek, ``Bu madde, yasanın omurgasını oluşturmaktadır. Bu maddenin iptali, tüm yasanın iptal edilmesini gündeme getirir`` diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Tütün Yasası`nı daha önce yenidengörüşülmesi istemiyle TBMM`ye göndermişti. TBMM, yasayı yeniden görüşmüş ve 3 Ocak 2002`de aynen kabul etmişti. Yasa, dün Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!