DYP Genel Merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

DYP Genel Merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 15:02

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, partinin amblemi veya ismiyle ilgili hiçbir sıkıntı bulunmadığını belirterek, “Çünkü ikisi de zaten bize ait” dedi.

Haberin Devamı

DYP'nin Demokrat Parti adını almasının ardından “DYP” adıyla yeni kurulan partinin Kızılay Sümer 2 Sokak'ta bulunan genel merkez binası törenle açıldı.

Özaçıkgöz, törende yaptığı konuşmada “22 Temmuz'dan sonra yapılacak ilk seçimde ezici çoğunlukla iktidara gelecek bir parti kurduklarını” söyledi.

Partilerinin, kişilerle hiçbir sorunu olmadığını ve kişiler üzerinden muhalefet yapmadığını anlatan Özaçıkgöz, “Bizim muhalefetimiz açlığa, yoksulluğa, işsizliğe karşı. Bizim hiç kimseyle bağlantımız yok. Biz, Demokrat Parti ve Adalet Partisi'nin misyonu ve vizyonunun takipçisiyiz. İlk hedefimiz, parti içi demokrasiyi hayata geçirmek olacak. Biz liderler demokrasisinden, parti teşkilatlarının yaşattığı demokrasi anlayışına geçiş yapacağız' diye konuştu.

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özaçıkgöz, bir gazetecinin, “partinin ismi veya amblemiyle ilgili bir sıkıntı var mı” şeklindeki sorusuna, “Partinin amblemi veya ismiyle ilgili hiçbir sıkıntı yok. Çünkü ikisi de zaten bize ait. Biz Demokrat Parti ve Adalet Partisi'nin gerçek mirasçılarıyız. 27 Mayıs 2007'de 'Doğru Yol Partisi' ismi terk edildi. 28 Mayıs 2007'de biz bu adla partimizi kurduk” yanıtını verdi. Özaçıkgöz, amblemlerinin “şahlanmış kırat” olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!