DYP FP'ye kızgın

Güncelleme Tarihi:

DYP FPye kızgın
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

TBMM'nin dünkü olağanüstü toplantısı, DYP ile FP arasında bir süredir yaşanan gizli savaşın su yüzüne çıkmasını da sağladı. FP'lilerin, son dakika ricalarını da geri çeviren DYP'liler, FP'lilerin Genel Kurul'a toplu halde girişlerini öfkeli gözlerle izleyip, ‘‘Nereye gidiyor sunuz? Hani seçim istiyordunuz?’’ diye laf attılar.

SAVAŞ GÖREVE

FP'ye en sert tepkiyi DYP Diyarbakır Milletvekili Salih Sümer dile getirdi. Sümer, kuliste FP'lilerin de duyacağı bir şekilde ‘‘Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ı göreve davet ediyorum’’ dedi. Doğan Güreş de, ‘‘FP demokrasi dışı bir parti haline gelmiş’’ dedi.

MANGA DÜZENİ

FP'lilerin, Genel Kurul'a giriş yöntemleri ise esprilere neden oldu. FP yönetiminin, son anda sürpriz fireler olmaması için milletvekillerini 10'ar kişilik gruplara ayırıp, başlarına da birer sorumlu milletvekili koyması, askerlikteki ‘‘manga düzeni’’ni akla getirdi.

CHP parti olarak dünkü oylamada taraf olmadı. Genel Başkan Deniz Baykal, gelişmeleri evinde ‘TBMM TV’den izledi. Buna karşın CHP'de toplantının ilk oylamasına 6 küskün katıldı. Meclis'in açıldığı ortaya çıkınca 8 CHP'li daha salona girdi. Bu 8 kişiden Veli Aksoy ‘‘Ben ilk oylamaya katılmadım haberiniz olsun’’ diyerek tepkiden kendini sıyırmaya çalıştı. Erdoğan Yetenç, ise ‘‘Ben politik geleceğimi feda ettim, seçimi erteleyerek 18 Nisan'da barajı geçemeyecek partimi kurtarmaya çalışıyorum’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!