DYP 'çarşı-pazar' timleri kurdu

Güncelleme Tarihi:

DYP çarşı-pazar timleri kurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2001 12:07

DYP Kadın Kolları Başkanlığı, partili kadınlardan oluşan 5'er kişilik çarşı-pazar timleri oluşturdu. Her hafta semt pazarları ve süpermarketleri dolaşan gruplar, özellikle artan hayat pahalılığı üzerinde duruyor.

Haberin Devamı

Son yıllarda artan ekonomik sıkıntılar dolayısıyla en büyük çileyi kadınların çektiğini pazar ve marketlerde karşılaştıkları seçmenlere anlatan gruplardan izlenimlerini rapor halinde Genel Merkez'e ulaştırmaları istendi.

PARTİLİLERE TAKTİKLER

Öte yandan DYP'li kadınların çalışmalarında kullanabilecekleri propaganda notu hazırlandı. Toplam 51 maddeden oluşan propaganda tekniklerinde birbirinden ilginç öneriler yer aldı. Dikkat çeken önerilerden bazıları şöyle:

 Hayalleri yabana atmayın, sık sık işleyin.
 Kitlenin hayallerini daha çok harekete geçirin.
 Her fırsatta halka gerçeği anlatarak rakiplerinizin üzerine kışkırtınız.
 Halkın gerçek ve hayalinden istediği her şeyi, vereceğinizi vaat ediniz.
 Halkın rencide olan örf, adet ve dini duygularını manevi ızdırap ile anlatınız.
 Mikrofon başında hemen konuşmaya başlamayın bir süre bekleyin. Duruşunuz dik ve kendinden emin halde olsun. Böylece hitap ettiğiniz kitlede size karşı, tutkusal bir bağ oluşur. Çok fazla el kol hareketi yapmaktan kaçının.
 Politik faaliyetlerinizde iyi bir görünüş ve uygun elbiseler kendinizde ve arkadaşlarınızda disiplin göstergesidir, bunu sağlayınız.
 Akılcı politikacı halkın değer yargıları ile asla uğraşmaz ve horlanmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!