DYP: Baykal'la birlikte hükümete fatiha okuruz

Güncelleme Tarihi:

DYP: Baykalla birlikte hükümete fatiha okuruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP Lideri Deniz Baykal'ın hükümetten desteğini çekebileceği sinyali, DYP'de sevinçle karşılandı. DYP Lideri Tansu Çiller, dün Bursa'da hükümetin doğal ömrünü tamamladığını belirterek, ‘‘Biz ilk önce hükümet bir oksijen çadırında dedik. Sonra bu cenazeyi usulüne uygun kaldıralım dedik’’ dedi. DYP Genel Başkan Yardımcıları da Baykal'a, ‘‘Bu söylemi eyleme dönüştür, hükümete fatiha okuyalım’’ çağrısı yaptılar.

Hasan Ekinci

Madem öyle CHP ile bu hükümete beraber fatiha okuyalım, artık fatiha zamanıdır. Bu hükümet seçimden, tabuttan korkar gibi korkuyor. Bu hükümet 9 aylık oldu. Deniz Bey daha fazla beklerse, doğum sancılarından sonra düşük olur. Düşük olmadan bu hükümetin bir gensoru ile defin muamelesini de yapalım.

Hayri Kozakçıoğlu

Bizim görüşümüzde esasen bu hükümetin süresini doldurduğu şeklindedir. Fazla zaman geçirmeden bu siyasi tıkanıklığın demokratik kurallar içinde aşılması gerekiyor. Şu anda CHP'den beklediğimiz üzerlerine düşen siyasi sorumlulğa uygun şekilde tavır koymak ve söylemini eyleme dönüştürmektir.

Mehmet Gölhan

Bu hükümetin pili bitti çoktan. Bir an evvel ülkenin ihtiyacı olan yeni güçle bir hükümetin oluşturulması gerekir. Bu oluşum da ülkeyi seçime götürmelidir.

Rıza Akçalı

Baykal uzunca bir süredir bunu seslendiriyordu zaten. Başbakan'ın çıkışlarının da bir seçim manevrası olduğunu anladı kendisi. Hükümet gitmeye hazırlanıyor. Baykal da hükümetin bir gensoruluk canı olduğunu söylemişti zaten. Sanıyorum önümüzdeki günlerde özellikle 27 Mart'tan sonra herşey daha net görülecek.

Nahit Menteşe

Bu hükümet zaten desteğini kaybetmişti. Baykal da hükümetin bittiğini gördüğü için bitmesini istiyor. Mesut Yılmaz'ın çıkışı Baykal'dan daha önemli. Durup dururken bir çıkış yaptı askerlere. Esas problem orada. Anlaşılıyor ki, Yılmaz hükümeti bırakacak, istifa edecek. Kendisi Yüksek Askeri Şûra'nın tabii başkanıdır. Şûra'dan 6 ay önce bunları söylemesi de basiretsiz bir tutumdur.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!