DYP: ABD gezisi gaflarla geçti

Güncelleme Tarihi:

DYP: ABD gezisi gaflarla geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2002 11:44

DYP Grupbaşkanvekili Turhan Güven, ABD gezisinin "gaflarla geçtiğini" savunarak, "Başbakan'a saygı ve sevgimiz sonsuz, ama artık siyasetin yükünü taşıyamadığını da kabul etmek gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Güven Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, gezide ABD Başkanı Bush'un, "Türkiye'nin turizmde riskli ülkeler arasından çıkarıldığı" konusundaki gafını hatırlattı. Güven, bu gafın bir benzerini de Başbakan Ecevit'in basın toplantısında, Doğu Türkistan ile ilgili bir soruyu Çin yerine Rusya ile bağlantılı olarak yanıtlayarak yaptığını savundu.

ABD gezisinin "gaflar zinciri" şeklinde gerçekleştiğini öne süren Güven, "Başbakan'a saygı ve sevgimiz sonsuz, ama artık siyasetin yükünü taşıyamadığını da kabul etmek gerekiyor" dedi.

Güven, ABD gezisinden eli boş dönüldüğüne inanmadığını da ifade ederek, "Belki Başbakan Ecevit'in çantası boştur ama sayın Kemal Derviş henüz dönmedi, dönmek üzeredir. O'nun çantasında mutlaka IMF ve Dünya Bankası'nın bazı talimatları vardır. Bu talimatlar da önümüze kanun tasarıları olarak gelecek ve parmak çoğunluğuyla yasalaştırılacaktır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!