DVD kopyalama kolaylaşıyor

Güncelleme Tarihi:

DVD kopyalama kolaylaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2006 10:03

Hollywood ve diğer pek çok film stüdyoları tarafından kurulan bir endüstri derneği olan DVD Copy Control Association (DVD CCA), DVD kopyalama kuralları üzerinde büyük değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Dernek tarafından yapılacak yeni değişiklikler sayesinde DVD film kopyalamak ve kopya DVD’leri değişik platformlarda çalıştırmak daha kolay olacak.

Haberin Devamı

Pek çok film stüdyosu tarafından kurulan ve DVD kopyalama kurallarını belirleyen DVD Copy Control Association (DVD CCA) isimli dernek, tüketicileri doğrudan etkileyecek yeni kurallar belirlemek üzere çalışmalara başladı. Hazırlanan yeni kurallar hayata geçirildiğinde, kullanıcılar, iTunes Music Store gibi online kaynaklardan indirilen videoları boş DVD’lere kaydedebilecek ve indirilen içeriği çeşitli DVD oynatıcılarda izleyebilme hakkına sahip olacak.

Yeni kurallar çerçevesinde tüketicilere sunulacak olan videolar, DVD CCA’nın tescilli kopyalama teknolojisi olan "Content Scramble System" ile korunacak. Tüketicilerin bu kopya korumasını taşıyan içeriği kopyalayabilmesi için ‘CSS uyumlu’ boş diskler kullanmaları gerekecek.

Bunlara ilaveten, DVD CCA ile anlaşmalı olan perakendeci firmalar, çeşitli filmleri barındıran elektronik kiosklar geliştirebilecek ve tüketicilere, kiosk içindeki boş DVD’lere bu filmleri kaydederek satın alabilmeleri sağlanacak.

Haberin Devamı

DVD CCA tarafından yayımlanan basın bültenine göre şu sıralar, yeni kuralların derneğin üyeleri ve yöneticileri tarafından onaylanması bekleniyor. Derneğin sözcüleri tarafından yapılan açıklamalarda ise değişikliğin yakın bir gelecekte tüketicilere yansıması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!