Düzlerçamı Antalya'nın akciğerleri

Güncelleme Tarihi:

Düzlerçamı Antalyanın akciğerleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çevreciler, bölgenin askeri amaçla kullanılmasına karşı çıkıyor.

TÜRKİYE Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şubesi, askeri alan yapılmak istenen Düzlerçamı Ormanı'na bir gezi düzenledi. Gezide, bu düşünceyi sert bir dille eleştiren çevreciler, Antalyalılar'ın Düzlerçamı Ormanı'na sahip çıkmalarını istedi. Şube Başkanı Hediye Gündüz, Düzlerçamı'nın Antalya'nın ciğeri olduğunu belirtip, projenin doğal yaşamı felce uğratacağını söyledi.

SİT KAPSAMINDA

Düzlerçamı Ormanı'nda alageyik üretme istasyonu ile SİT kapsamındaki Güver Uçurumu'nun bulunduğunu bildiren Hediye Gündüz, Antalya'nın simgesi haline gelmiş bir alanın başka amaçla kullanılmasının cinayet olacağını öne sürdü. Antalyalılar için Düzlerçamı Ormanı'nın doğayla buluştukları bir sığınak olduğunu vurgulayan Gündüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

SEYİRCİ KALMAYIZ

‘‘Askeri alan olarak istenen, Antalya'ya en yakın ormanlık alanın elden çıkarılmasına seyirci kalamayız. Kepez'den iner inmez bizi karşılayacağını bildiğimiz hava kirliliğini önleyecek tek unsur buradaki ormanlardır. Kurşun gibi ağır havayı ancak ormanlarımız temizleyebilir. Bu ormanlar yok olduğu zaman halimiz ne olurdu düşümek bile üpertici geliyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!