Düzeltme ve Cevap

Güncelleme Tarihi:

Düzeltme ve Cevap
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 00:00

Müvekkilim Ahmet Şark ulusal yayın yapan Hürriyet Gazetesi’nin 09 Ağustos 2005 tarihli nüshasının 19. sayfa 3-4 sütunlarda yer alan habere konu olan gazeteciye darp olayı ile hiçbir şekilde ilgisi ve alakası yoktur. Darp olayına maruz kalan muhabirin polise ve savcılığa vermiş olduğu ifadede kendisini darp eden kişilerin ne müftü bey’in adını verdikleri ne de habere konu fotoğraftan bahsettiklerini (hiçbirinin söz konusu olmadığını) belirtmiştir. Müvekkilim hakkında savcılığa da yapılmış herhangi bir suç duyurusu da yoktur. Olay halen emniyet tarafından ayrıntılı bir biçimde incelenmekte ve soruşturma sürdürülmektedir.

Meydana gelen olay gerçekten üzücü ve vahimdir. Müvekkilimin bu olayın meydana gelmesiyle yakından uzaktan hiçbir ilgisi, alakası yoktur ve kurulamaz... Düzeltme ve cevaba konu haber müvekkilimi rencide edici bir haberdir. Olay emniyet tarafından araştırılırken gazeteniz sanki müvekkilin müftü bey azmettirmiş gibi manşet kullanarak ve içeriğini de bu manşete uygun yazarak basın özgürlüğünün sınırları aşılmış, olayın haber niteliğinin dışında karalama ve iftira amacına yönelik bir durum içerisine sokulmuştur. Müvekkilim Sakarya İl Müftüsüdür. Bulunduğu konum itibarıyla ilde din adına en yüksek fetva makamıdır. Vermiş olduğu dini ve sosyal tüm telkinlerde zaten bu tür hadiselerin kötülüğünden bahsetmekte insanları kanunlara ve nizamlara uymaya davet etmektedir.

Gazetenizdeki habere konu fotoğraf ise görüleceği üzere tüm basın mensuplarının bulunduğu bir ortamda, açılış esnasında müvekkilim ile Asena hanımın tokalaşması sırasında çekilen bir fotoğraftır. Bu fotoğrafı kendi içerisindeki görüntüden de anlaşılacağı üzere birçok basın mensubu çekti ve gazetelerinde yayınladı. Bunu hangi amaçlarla ve neden müvekkilim Müftü Bey’i de içine alacak şekilde polemik konusu yapıldığına da bir anlam verememekteyiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Sakarya Müftüsü Ahmet Şark

Vekili Av. Mehmet Akyazıcı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!