Düz liseye dönüşen imam hatip yeniden açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Düz liseye dönüşen imam hatip yeniden açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2010 13:19

ANTALYA'da, 28 Şubat sürecinde düz liseye dönüştürülen İmam Hatip Lisesi geri dönüyor.

Antalya'nın Meydan Mahallesi'nde, 1993 yılında yaptırılan Hacı Osman Mehmet-Dudu Gebizli İmam Hatip Lisesi, 10 yıl önce ‘yeterli öğrenci olmadığı’ gerekçesiyle düz liseye dönüştürüldü. Hacı Dudu-Mehmet Gebizli Lisesi olarak eğitim ve öğretime devam eden okulun, ‘kentteki mevcut imam- hatip lisesinin yetersiz olduğu’ gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeniden imam hatip okulu olması kararlaştırıldı. Okul aile birilği karara karşı çıkarken, Eğitim- Sen Antalya Şubesi konuyu yargıya taşıma kararı aldı.

Meydan Mahallesi'nde, hayırsever Hacı Osman Mehmet Gebizli tarafından Antalya Valiliği ile imzalanan protokol uyarınca 1993 yılında yaptırılan Hacı Osman Mehmet- Dudu Gebizli İmam Hatip Lisesi, 1997 yılındaki ‘28 Şubat bildirisi' ardından düz liseye dönüştürüldü. Adı, ‘Hacı Dudu- Mehmet Gebizli Lisesi' olarak değiştirilen okul, 2000-2001 eğitim ve öğretim yılından itibaren düz lise olarak eğitim verdi. Milli Eğitim Bakanlığı, karara o dönem imam hatip lisesine yeterli öğrenci bulunamamasını gerekçe gösterdi. 10 yıl sonra bu lisenin tam tersi bir gerekçeyle imam hatip lisesi yapılmasına karar verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Valiliği'nin istemi doğrultusunda, mevcut imam hatip lisesinin yetersiz olduğunu gerekçe göstererek bu lisenin 2010-2011 eğitim ve öğretim yılından itibaren yeniden imam hatip lisesine dönüştürülmesini benimsedi. Kararda, binanın hayırsever tarafından İmam Hatip Lisesi olarak hizmet vermek üzere yaptırıldığı belirtildi. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında kademeli olarak kapatılacak 2 bin öğrenci kapasiteli düz lise, yeniden imam hatipli öğrencileri alacak.

Okulun imam hatip lisesine çevrilmesine karşı çıkan okul aile birliği yönetimi, Antalya'nın Altınova, Pınarlı, Yenigöl, Aksu bölgelerinde lise bulunmadığını ve kentin doğu bölgesindeki en uygun lisenin burası olduğunu açıkladı. Veliler, düz lisenin imam hatip lisesine çevrilmesi halinde bölgede büyük sıkıntı çekileceğini savundu.
Okul aile birliği yöneticilerinden de vekalet alan Eğitim- Sen Antalya Şubesi yöneticileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararını yargıya götüreceklerini açıkladı. Antalya'da en büyük sorunun derslik sıkıntısı olduğunu belirten Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez şunları söyledi;

“Mevcut okulların kapatılması eğitim- öğretim açısından büyük sıkıntıdır. Bölgedeki öğrenciler okulsuzlaştırılmış olacaktır. AKP, eğitim-öğretimde gericileştirme projesini hızla hayata geçirmektedir. Kentin eğer imam hatip lisesine ihtiyacı varsa yeni okul yapılabilir. Kaldı ki Antalya'da böyle bir ihtiyaçtan bahsetmek mümkün değil. Amaç imam hatip sayısını çoğaltmaktır. Biz Eğitim- Sen olarak bu girişime karşı hukuki süreç de dahil olmak üzere, mücadelemizi yapacağız. Eğitimin demokratik, laik ve bilimsel bir şekilde yapılması için her türlü girişimde bulunacağız. Umarız Milli Eğitim bu hatasını anlar ve imam hatip lisesine dönüştürmekten vazgeçer.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!