Duyarlı öğrenci yavru köpekleri kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Duyarlı öğrenci yavru köpekleri kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 12:53

Zonguldak'ta, anneleri olmayan ve soğukta üşüyen 8 köpek yavrusu, belediye ekiplerince hayvan barınağına götürüldü.

Haberin Devamı

Rüzgarlımeşe Mahallesi'ndeki Yapı Kent Kooperatifi önünde, annelerinin sahipsiz bıraktığı 2 aylık olduğu tahmin edilen 8 yavru köpeğin, sitenin kalorifer borularının geçtiği merdivende ısınmaya çalıştığını gören lise öğrenci Buğra Akyüz, durumu ailesine anlattı.

Bunun üzerine aranan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Zonguldak İl Temsilcisi Evren Türeci Sezgin, Zonguldak Belediyesi hayvan toplama ekiplerine haber verdi.

Havyan toplama görevlisi Ahmet Şeker, mahalleye gelerek 9 yavru köpeğinden 8'ini bir kolinin içine koyarak Zonguldak İl Özel İdare Müdürlüğü Evcil ve Yabani Hayvan ve Kuşları Tedavi ve Barındırma Merkezi'ne götürdü. Yavru köpeklerin birinin ise soğuktan dolayı telef olduğu bildirildi.

Görevli Ahmet Şeker, AA muhabirine, vatandaşların kendilerine haber vermesi durumunda hayvanları merkeze götürdüklerini belirterek, “Topladığımız hayvanların merkezde veteriner hekim tarafından her türlü tedavileri yapılarak besleniyorlar. Bize haber verildikten sonra en kısa sürede başıboş ve sahipsiz hayvanları almaya gidiyoruz” dedi.

Görevlilere haber verilmesini sağlayan Buğra Akyüz de hayvanların birkaç gündür annelerinin gözükmediğini, köpeklerin soğuktan ve açlıktan sürekli havlamaları üzerine durumu belediye ekiplerine bildirdiklerini söyledi.
Akyüz, hayvanların sıcak bir yuvaya kavuşmasından mutluluk duyduğunu, soğuktan telef olmaktan kurtarılmalarıyla adeta üzerlerinden büyük bir yük kalktığını kaydetti.

HAYTAP Zonguldak İl Temsilcisi Evren Türeci Sezgin de vatandaşların duyarlılığı sayesinde yavru köpeklerin soğuk kış günlerinde telef olmaktan kurtarıldığını belirterek, şöyle dedi:
“Sokak hayvanlarının barınabileceği kulübeler yapılması konusunda kampanyalar düzenliyoruz. Yaşanan bu olay da ne kadar haklı çalışmalar yaptığımızın ispatıdır. Herkesten, sadık dostlarımıza aynı duyarlılığı göstermesi, onların barınma ve beslenmeleri konusunda destek vermesini istiyoruz. Duyarlılığından dolayı öğrenci Buğra Akyüz'e teşekkür ediyor ve herkese örnek olmasını diliyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!