DüÅŸük memur zammının sorumlusu sendika mı?

Güncelleme Tarihi:

Düşük memur zammının sorumlusu sendika mı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 13:27

Hükümetin memmuru isyan ettiren yüzde 2'lik maaş zammı ile ilgili olarak Kamu Emekçileri Sendikası'ndan (KESK) çok önemli bir iddia geldi. KESK/Haber-Sen Ankara şubesinden gönderilen belgede, yüzde 2'lik maaş artışı teklifinin diğer memur sendikaları tarafından yapıldığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Memur-Sen ve Kamu-Sen'in hükümet yanlısı olduğunu ve toplu görüşme sürecinde kameraların önünde yüzde 2'lik maaş artışının kamu emekçileri ile  alay etmek olduğunu söylediklerini savunan sendika, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
 Â
"Oysa gerçek çok farklı. Bu iki sendika toplu görüşme sürecinde yüzde 2'lik zammı kendileri teklif ettiler. Şimdi ise üyelerine karşı durumu kurtarmak için eleştiri yapıyorlarmış gibi görünüyorlar.

Bu belgeleri aşağıda bilginize sunuyor, kimin kiminle alay ettiğine ilişkin yorumu sizlere bırakıyoruz."

KAMU-SEN'DEN YANIT

Öte yandan Kamu-Sen'den konu ile ilgili iddiaya ilişkin yapılan açıklamada, Haber-Sen'in sadece bir maddeyi kullanarak provakasyon yaptığı savunuldu.
Sendika, bir maddenin haricindeki diğer maddelerin dikkate alınması halinde kendi taleplerinin 140 YTL'lik zam talebine denk geldiğini vurguladı. Kamu-Sen açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
 
"Son günlerde bir konfederasyonun provokasyonları ile Konfederasyonumuzu karalamaya yönelik haberler yer almaktadır. Buna göre konfederasyonumuzun toplu görüşmelerde yüzde 2+ 2 zam talep ettiği yolunda bilgilerle memurlarımızın aklı çelinmeye çalışılmaktadır. Haberlere dayanak olarak da konfederasyonumuzun Kamu İşveren Kurulu’na sunduğu 8 maddelik talep metninin yalnızca bir maddesi gösterilmektedir. Oysa taleplerimizin tamamı okunduğunda konfederasyonumuzun kabul edebileceği en düşük zam talebinin 140 YTL olduğu ortaya çıkmaktadır."
 

 

Haberin Devamı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!