DüÅŸen uçak bir haftada iki kez THY Teknik'e gitti

Güncelleme Tarihi:

Düşen uçak bir haftada iki kez THY Teknike gitti
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 26, 2009 12:00

AMSTERDAM'da düşen THY'nin Boeing 737-800 tipi "Tekirdağ" uçağının son bir haftada iki ayrı arıza nedeniyle bakıma alındığı ortaya çıktı. Kazadan iki gün önce uçağın pist başından döndüğü öğrenildi.

MUCİZE KURTULUŞUN FOTOĞRAFLARI

DÜŞEN UÇAKTAN İLK GÖRÜNTÜLER / VİDEO 

YOLCU YAKINLARI HAVALÄ°MANLARINA KOÅžTU

Ä°ÅžTE AMSTERDAM'DA DÜŞEN TEKÄ°RDAÄž UÇAÄžIÂ

THY'DE 1973'TEN BERİ 844 ÖLÜ

YOLCULARIN UÇAĞA BİNERKEN SON GÖRÜNTÜLERİ

TÜRKİYE'DEKİ UÇAK KAZALARI


ÖNCE FLAP ARIZASI

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/telsiz_18.jpgİlk arıza, 18 Şubat'ta meydana geldi. Pilotlar uçuş sonrasında hazırladıkları raporda uçağın kanatların yüzeyini artırarak havada düşük hızlarda tutunmalarını sağlayan "flap"larında arıza tespit edildi. Bunun üzerine Tekirdağ uçağı, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki THY Teknik hangarına alınarak sistemler kontrol edildi. Arızası giderildi.

İKİ GÜN ÖNCE PİST BAŞINDAN DÖNMÜŞ

Bir hafta içindeki ikinci arıza ise kazadan tam iki gün önce meydana geldi. "Master Caution" olarak adlandırılan ve sistemleri kontrol eden ışık, Tekirdağ uçağı kalkış için pist başına geldiğinde yandı.
Pilotlar seferi iptal ederek geri döndü. Bu arızanın da ilerleyen saatlerde giderildiği öğrenildi.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/VORTEKS_BANNER.gifTHY: BAKIM SORUNU YOK

Kaza sonrasında açıklama yapan THY yetkilileri, uçakta bakım sorunun olmadığını, en son periyodik bakımın ise 22 Aralık 2008'de yapıldığını açıklamıştı.

Uçakların CFM56 tipi motorlarının büyük bakımları geçtiğimiz aylarda gerçekleştirildiği öğrenildi. Sol motor ağustos, sağ motorun da eylül ayı içinde "overhaul" olarak adlandırılan büyük geçirildi.

AMSTERDAM'DAN ÖNCE ŞAM'A GİDİP GELMİŞ

TC-JGE tescil işaretli uçağın 07.55'te Amsterdam uçuşu öncesinde bir gün önce 23.25'te Şam'a gitmek üzere havalandığı ve tekrar İstanbul'a olay günü 05.57'de indiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!