Dürüst ol, gel

Güncelleme Tarihi:

Dürüst ol, gel
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2001 00:00


Şaban SEVİNÇ - ANKARA
Haberin Devamı

Sağcısından solcusuna; Aydınından bilimadamına; Askerinden bürokratına

Mevlana gibi...

Yeni bir açılım başlatan CHP Lideri Baykal, oluşturduğu ‘‘Bilim-Yönetim ve Kültür

Platformu’’yla siyasi ayrımcılığı aşacaklarını ve buradaki birikimli insanlardan Türkiye'ye katkı sağlayacaklarını söyledi. Platformda eski ANAP'lılar Tevfik Diker, Uğur Aksöz ve

Barlas Doğu gibi isimler var.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yeni oluşturduğu ‘CHP Bilim-Yönetim ve Kültür Platformu’nda bilim adamları, uzmanlar, bürokratlar, eski solcular, eski sağcılar ve emekli askerleri biraraya getiriyor. CHP'nin kapılarını ahlaklı bürokratlar, uzmanlar, bilim adamları, siyaset dışında kalmış solcu aydınlar ve dürüst kalmayı başarmış eski sağcılara da açtıklarını söyleyen Baykal, Hürriyet'e şunları dedi:

‘‘Bu kişilerin geçmişteki siyasetleri değil, şu andaki konumları bizi ilgilendiriyor. Bilim dünyası ve bürokrasinin temiz kesimini kucaklıyoruz, gençlere kapı açıyoruz. Türk siyasetinde bir ilki deniyoruz. Parti içi örgüt mücadelesine sokmadan toplumun iyi yetişmiş aydınlarına, siyasette kanal açıyoruz. Türk siyasetinin uzman, dürüst, ahlaklı insanlara ihtiyacı var. Siyaset penceresinden bakmadan, Türkiye'nin iyi yetişmiş birikimli insanlarının katkılarını siyasete taşımak istiyoruz.’’

YENİ AÇILIM

Bu kadronun CHP'nin iktidar programına da büyük katkı yapacağını söyleyen Baykal, ‘‘Siyasi ayrımcılık da aşıldı. Bu platformu bir parti kadrosu anlayışı olarak görmedik. Türkiye'ye açılma anlayışı içinde konuya yaklaştık’’ dedi. Baykal'ın danışmanı Bülent Tanla'nın başkanlığında çalışacak olan platformda, bilim adamlarıyla birlikte siyaset dışında kalmış solcu aydınlar, bürokratlar, askerler ve eski ANAP'lılar da görev yapacak. Şimdi CHP'ye çalışacak eski ANAP'lılar içinde Yolsuzlukla Mücadele Derneği Başkanı eski milletvekili Tevfik Diker, ANAP eski Grup Başkanvekili Uğur Aksöz, eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu ve TBMM Çevre Komisyonu eski Başkanı Feridun Pehlivan'lı bulunuyor.

ZENGİN KADRO

CHP platformunda emekli korgeneraller Muzaffer Sever ve Yaşar Müjdeci ile emekli amiral Cengiz Alpözü, Prof. Hurşit Güneş, Prof. Besim Üstünel ve Zülfü Livaneli gibi ünlü solcularla birlikte çalışacak. Ayrıca Diyanet İşleri Eski Başkanı Dr. Lütfü Doğan, SSK eski Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası eski Başkanı Zekeriya Yıldırım, emekli Büyükelçi Şükrü Elekdağ, TEK eski Genel Müdürü Gültekin Türkoğlu, Konya Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Halil Cin ile Trafik kazalarını önleme Vakfı Başkanı Prof. Rıdvan Ege de bu kadro içinde yer alıyor. Baykal, gelini Doç. Nazife Baykal'ı da bilim platformuna aldı. Baykal'ın oğlu Doç. Ataç Baykal'ın eşi olan Nazife Baykal, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi.

TANLA YÖNETECEK

Platform Başkanı Bülent Tanla, Hürriyet'in sorularını yanıtlarken ‘‘Türkiye'de bilim adamları ve aydınlar malesef siyasete uzak duruyorlar. CHP şimdi farklı bir kanalla bu kesimleri siyasete kazandırmaya çalışıyor. Siyasete uzak duran bilim adamları, uzmanlar ve toplum önderlerini CHP'ye davet ediyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!