Duruşmada romantizm ve kavga bir arada

Güncelleme Tarihi:

Duruşmada romantizm ve kavga bir arada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 00:00

İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada 7’si tutuklu 16 sanık hazır bulundu. Davanın tutuklu sanıklarından emekli Binbaşı Levent Göktaş, duruşmada sanık sandalyesine oturmadan önce, izleyicilere ayrılan bölümdeki eşi Füsun Bektaş’a sarılarak öptü. Füsun Bektaş da evlilik yıldönümleri olması nedeniyle eşine parfüm hediye etti. Duruşmada sanık teğmenler Burak Düzalan, Tarık Ayabakan, Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan’ın evinde arama yapan polisler tanık olarak dinlendi. Zaman zaman birbirleriyle çelişen polisler, teğmenler ve avukatları tarafından sorulan soruların birçoğuna, “Hatırlamıyorum” ya da “Onun takdiri bana ait değil” diye yanıt verdi. Duruşmada sanık avukatları ile tanık ifadelerini dikte ettiğini öne sürdükleri üye hâkim Mehmet Hamzaçebi zaman zaman tartıştı.

Tanık olarak dinlenen polisler Gölcük’te yapılan aramalara Merkez Komutanlığı’nda görevli bir subayın eşlik ettiğini söyleyince, sanık avukatları itiraz etti. Avukatlar, tutanakta ismi bulunan subayın Hüseyin Güven olduğunu ancak imzasının bulunmadığını iddia ettiler. Emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü’nün, “Arama kararında uyuşturucu yazıyor. Neden terörden ekip gitti?” diye sorması üzerine tanık Serdar T., “Arama kararını okumak lazım” dedi. Öğütçü de “Tanık küçükken menenjit falan mı geçirdi? Koramiral rütbesinden emekli oldum. En az onlar kadar akıllıyım. Benim aklımla dalga geçiyorlar” diye tepki gösterdi.

Balyoz’da bir albay tutuklandı

Gölcük’te ele geçirilen ve Balyoz Güvenlik Harekat Planı’nın devamı niteliğinde olduğu öne sürülen belgelere ilişkin soruşturmada bir albay darbeye teşebbüs ettiği gerekçesi ile tutuklandı. Devam eden Balyoz soruşturmasında tutuklananların sayısı 55 oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!