Durmuyorlar

Güncelleme Tarihi:

Durmuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 00:00

Şanlıurfa’da terör örgütü PKK yandaşları dün sabaha karşı bir PTT ve banka şubesi ile bir ambulans ve kamyonete molotofkokteyli attı. Ayrıca Hakkâri, Muş, Batman, Diyarbakır, Mersin ve Tunceli’de de PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atan gruplar olay çıkardı. Dün ilk olarak, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde bir ambulans benzin dökülerek yakıldı. İkinci saldırı Eyyübiye Mahallesi’ndeki PTT Şubesi’ne yapıldı. Şubeye molotofkokteyli atan kişiler, patlamayınca camları taşladı. PKK yandaşları, Yıldız Meydanı’nda bulunan bir bankanın ise camlarını kırıp içeri molotofkokteyli attı. Son olarak da bir grup park halindeki bir kamyoneti yaktı.

Haberin Devamı

İZİNSİZ GÖSTERİLERE POLİS MÜDAHALESİ

Muş’un Malazgirt İlçesi’ndeki DTP binası önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup ise ilçe merkezine yürüdü. Bu sırada esnaf işyerlerinin kepenklerini kapatıp önlem aldı. Batman’da da önceki gün çıkan olaylarda bir banka şubesi, MHP, BBP il teşkilatları ile trafik sinyalizasyon ışıkları hasar gördü. Cumhuriyet Caddesi’ndeki banka ve parti binalarındaki cam kırıkları ile taşları toplayan görevliler öğle saatlerine dek çalıştı. Kentteki hasarın yaklaşık 250 bin TL olduğu bildirildi. Gözaltına alınan 50’yi aşkın kişinin sorgusu sürerken MOBESE kameralarının kayıtları da inceleniyor.

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde, gözaltına alınan 35 kişiden 5’i tutuklandı. Diğer şüpheliler tutuksuz yargılanacak. DTP’nin Tunceli’de düzenlediği yürüyüş için toplanan yaklaşık 200 kişi ise, banka şubeleri, polis aracı ve bazı işyerlerine molotof kokteyli attı. Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde de üniversite öğrencisi Aydın Erdem’in öldürülmesini ve 7 kişinin gözaltına alınmasını protesto eden esnaf kepenk açmadı. İlçede geniş güvenlik önlemi alındıysa da öğle saatlerine doğru olaylar çıktı. Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan 20-30 kişilik iki grup, barikat kurarak polis ile çatıştı. Bu sırada cadde üzerindeki DTP İlçe Başkanlığı ile Ziraat Odası Başkanlığı’nda küçük çaplı yangın çıktı. Olayların sona erdirilmesi için çevik kuvvet ekipleriyle pazarlık yapan 5 DTP’li yönetici gözaltına alındı. AK Parti ilçe binasına giren gösterciler, masa, sandalye, evrak, bilgisayar gibi malzemeleri cadde ortasına toplayıp yaktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!