Durmuş'a 'git' sinyali

Güncelleme Tarihi:

Durmuşa git sinyali
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2002 01:52

Bahçeli, eczacı eylemi konusunda brifing vermek için Başbakanlık'a gelen Durmuş'u reddederken Eczacılar Birliği'ni kabul etti.

MHP Lideri Bahçeli, birçok kez uyardığı Sağlık Bakanı Osman Durmuş'a bu kez ‘git’ sinyali verdi. Eczacı eylemi tavrı yüzünden ters düştüğü Durmuş'u kabul etmeyen Bahçeli, TEB yöneticileriyle görüştü, ardından da MHP'li eczacıların eyleme destek vermesini istedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, eczacılarla karşı karşıya gelen Sağlık Bakanı Osman Durmuş ile ipleri kopardı. Bahçeli, kendisine brifing vermek için Başbakanlık'a gelen Durmuş'un başbaşa görüşme talebini reddetti. Bahçeli, aynı saatlerde Türk Eczacılar Birliği (TEB) yöneticilerini kabul etti.

‘‘Eyleme katılanın ruhsatını iptal ederim’’ restini çeken Bakanı Durmuş'a karşı da tavır alan Bahçeli, ‘‘Bu eczacıların demokratik hakkı. MHP'li eczacılar da eyleme katılsın’’ talimatını verdi.

Bahçeli'nin önceki gün Durmuş'a karşı aldığı bu tavırla ilgili, MHP çevrelerinde şu yorum yapıldı:

‘‘Bahçeli'nin bir bakanına karşı takındığı bu tavır anlamlı. Daha önce de kendisini başka olaylar dolayısıyla birçok kez uyardı. Durmuş hiç dinlemedi. Şimdi Bahçeli kapılarını kapatarak gerekli mesajı almasını istiyor.’’

DURMUŞ’U REDDETTİ ECZACILARLA GÖRÜŞTÜ

Durmuş
, geçen hafta ilaç fiyatlarında indirim kararı almadan önce konuyla ilgili olarak Bahçeli'yi bilgilendirdi. Televizyonlarda canlı yayınlara çıkarak aldığı kararı savunan Durmuş, önceki gün eczacıların, ‘kepenk kapatma eylemi’nin arifesinde Başbakanlığa gelerek Bahçeli'ye son gelişmeleri anlatmak istedi. Bahçeli ise akşam geç saatlere kadar Başbakanlık'ta bekleyen Durmuş'u, ‘işlerinin yoğunluğu’nu gerekçe göstererek kabul etmedi.

Bahçeli, aynı saatlerde TEB Başkanı Mehmet Domaç ve TEB Genel Sekreteri'ni davet ederek sorunlarını dinledi.

Bahçeli
, TEB yöneticilerine, ‘‘Tek eczanenin bulunduğu yerleşim yerlerinde eylem yapmayın. Demokratik bir hak olan eylem kararınızı saygıyla karşılıyorum. Ancak, vatandaş mağdur olmasın’’ tavsiyesinde bulundu. Domaç da bu konuda gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!