Dünyanın gözü Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın gözü Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 11:32

Kuş gribinin Türkiye’de can aldığının kesinleşmesi, dünyada gözlerin Türkiye’ye çevirilmesine neden oldu. Gazeteler, 14 yaşındaki Mehmet Ali Koçyiğit’in "Güneydoğu Asya dışında kuş gribi yüzünden ölen ilk insan" olduğunun altını çizdi.

Haberin Devamı

TIMES: "TÜRKİYE’DE KUŞ GRİBİ SANILANDAN DAHA YAYGIN OLABİLİR"

İngiliz Times gazetesi, Türkiye’de Doğu Asya dışında ilk kez bir kişinin kuş gribiyle öldüğünü belirtti. Kuş gribi ile ilgili asıl kaygının, hastalığın insandan insana geçmesi olduğu kaydedilen haberde, Türkiye’deki örneklerin de test için İngiltere’ye gönderileceği aktarıldı. Times gazetesi, Türkiye’de kuş gribi vakalarının tahmin edilenden daha fazla olmasından korkulduğunu da belirtti.

TELEGRAPH: "TÜRKİYE, ÇOCUĞUN KUŞ GRİBİNDEN ÖLDÜĞÜNÜ DOĞRULADI"

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Türkiye’deki çocuğun kuş gribinden öldüğünün doğrulandığını belirttiği haberinde, İngiltere Hükümeti’nin Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiği ifade edildi. Haberde ayrıca, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Türkiye’nin "salgın için bir planı" olduğunu söylemesine karşın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Prof.Dr. Ahmet Faik Öner’in, "Ülke olarak buna hazır olduğumuza inanmıyorum" dediği aktarıldı.

Haberin Devamı

GUARDİAN: "SALGIN AVRUPA SINIRINDA KORKUSU"

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Guardian ise, Türkiye’deki ölüm ile Güneydoğu Asya dışındaki ilk kaybın yaşandığı ve salgının Avrupa sınırlarına dayandığı korkusunun yayılmaya başlandığı yorumunu yaptı. Ancak gazeteye konuşan Birleşmiş Milletler Kuş Gribi Koordinatörü Doktor David Nabarro, "Bu salgın başlangıcı değil. Salgın, hastalık insandan insana geçtiğinde başlamış demektir" dedi.

WASHINGTON POST: "TÜRK ÇOCUK KUŞ GRİBİNDEN ÖLMÜŞ"

Amerika’nın önde gelen gazetelerinden Washington Post, 14 yaşındaki Muhammet Ali Koçyiğit’in kuş gribinden öldüğünün kesinleştiğini belirtti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, hastalığın insandan insana geçtiğine dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını söylediği belirtilen haberde, Minnesota Üniversitesi’nden Michael Osterholm’ün, "Türkiye’deki ilk kuş gribi kaybının Batı’nın panik duymaması ama dikkatli olması gerektiğinin göstergesi olduğunu" belirtti.

NEW YORK TIMES: "TÜRK AİLESİNİN ÜÇ ÜYESİ DAHA KUŞ GRİBİ"

Amerika’da yayınlanan New York Times gazetesi, Türkiye’de önce yalanlanan vakanın kuş gribi olduğunun kesinleştiği belirtildi. Haberde ayrıca Türkiye’de 10 kişinin daha hastanede olduğu ancak o hastaların kuş gribine yakalanıp yakalanmadığının belirsizliğini koruduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

LE MONDE: "AVRUPA’DAKİ VETERİNER HİZMETLERİ ALARMDA"

Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Monde ise, "Kuş gribinin Avrupa’nın kapısındaki insanlar arasında ilk kurbanları verildi" diye yazdı. Ölen çocukların yaşadığı yörenin Ermenistan’ın sınırına yakın göçmen kuşlar güzergahında bulunduğuna dikkat çeken gazete, Avrupa’daki tüm veteriner hizmetlerinin Ekim ayından bu yana alarm içinde olduklarını yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!