Dünyanın en iyi basın fotoÄŸrafları

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en iyi basın fotoğrafları
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 16:57

Dünyanın en iyi basın fotoğraflarının yer aldığı World Press Photo Ödülleri Sergisi, 19 Ocak'tan başlayarak 11 Şubat tarihine kadar Karşı Sanat Çalışmaları Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Serginin açılışı Hollanda Başkonsolosu Marco Hennis tarafından yapılacak.

Haberin Devamı

1955 yılında kurulan ve Hollanda’da faaliyet gösteren bağımsız basın fotoğrafı platformu World Press Photo, her yıl düzenlediği yarışma öncesinde bir sergi ve katalog oluşturuyor.

Dünyanın en iyi basın fotoğrafları
Reuters adına çalışan foto muhabiri Arko Datta'nın tsunaminin yerle bir ettiği Güney Asya'da çektiği bu fotoğraf World Press Photo yarışmasında birincilik ödülüne değer görüldü.

World Press, kamuoyunun basın fotoğrafçılığına ilgisini artırmayı ve özgür bilgi alışverişini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Sergideki eserler, yalnızca geçen yılın en iyi basın fotoğraflarını sergilemekle kalmayıp, aynı zamanda önemli bir tarihi doküman olarak da kayıtlara geçiyor.

Haberin Devamı

World Press Photo ayrıca, değişik ülkelerde seminer ve paneller düzenleyerek, basın fotoğrafçılığının profesyonelleşmesinde rol oynuyor.

2005 yılındaki yarışmaya, 123 ülkeden 4.266 fotoğrafçının 69.190 eseri katıldı. Sergide, 200’e yakın fotoğrafçının eseri bulunuyor. Her yıl 13 kişiden oluşan bağımsız jüri, 9 ayrı kategoride ajanslar, basın fotoğrafçıları, gazeteler ve dergilerden gönderilmiş eserleri değerlendiriyor. Ödül alan eserler, her yıl yaklaşık 40 ülkede 80’den fazla salonda sergileniyor ve 2 milyonu aşkın ziyaretçi tarafından
izleniyor.

Sergi, İFSAK tarafından, Hollanda Konsolosluğu, TNT Express Türkiye ve Karşı Sanat Çalışmaları Galerisi’nin katkılarıyla düzenleniyor.

Karşı Sanat Çalışmaları GalerisiÂ
Ä°stiklal Caddesi
Elhamra Pasajı
No: 258
Kat: 2 BeyoÄŸlu/Ä°stanbul
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!