Dünyanın en büyük bilgisayar virüsü Flame’in üç kardeşi daha var

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyük bilgisayar virüsü Flame’in üç kardeşi daha var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 10:39

Başta İran olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesini hedef aldığı ortaya çıkan Flame bilgisayar virüsünü izleyen uzmanlar, programın mimarının gizli siber savaş ve ajanlık çalışmaları yürütmek için üç program daha geliştirdiği sonucuna vardı.

Haberin Devamı

Uzmanlara göre, Flame’in mimarı çok büyük ihtimalle ABD’de.

Russia Today'in haberine göre, ABD merkezli SymantecCorp. ve Rusya merkezli KasperskyLab, Flame üzerinde yaptıkları incelemeler sonucu yayımladıkları raporda, “Server’dan alınan kodlara dayanarak Flame’in en az dört maddelik bir listeden çıkan bir proje olduğunu anlıyoruz. Ancak diğer üç virüsün amacı ve doğası hala bilinmiyor” denildi.

Raporda, İran'ın nükleer silah üretmesine engel olmak isteyen ABD ve İsrail'in ortak projesi olduğu iddia edilen Flame virüsünün, Aralık 2006'da geliştirildiği belirtildi. Kaspersky'nin önceki raporlarında Flame'in 2009'da yazıldığı ifade edilmişti.

Açıklanan son rapor, ABD’nin siber savaştaki girişimlerinin bilinenin ve tahmin edilenin çok ötesinde olduğunu ve çok daha eskiye dayandığını ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Kaspersky ve Symantec, geçtiğimiz Haziran ayında Flame'in, 2010 yılında İran'ın nükleer programını hedef alan Stuxnet virüsüyle ilintili olduğunu açıklamıştı. ABD'li yetkililer, Stuxnet'in arkasında ABD olduğunu kabul etmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!