Dünyadan tepki yağdı

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan tepki yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 00:00

Aktütün Karakolu’na PKK saldırısı sonucu 15 askerin şehit edilmesine dünyadan da lanet yağdı. İşte tepkiler:

Haberin Devamı

İŞTE O KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ

 

AKTÜTÜN KARAKOLU'NUN FOTOĞRAFLARI

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi. Yazılı açıklamasında, saldırıda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı dileyen NATO Genel Sekreteri, NATO mütteffiklerinin terörle mücadelede Türkiye ile güçlü dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

AB: Yanınızdayız

AB Dönem Başkanı Fransa da saldırıyı şiddetle kınadı. Dönem Başkanlığı açıklamasında, AB’nin Türk makamlarıyla tam dayanışma içinde olduğu vurgulanarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı dilendi. Açıklamada, "Dönem Başkanlığı, AB’nin terör listesinde bulunan PKK’yla mücadelesinde kararlılıkla Türkiye’nin yanındadır" denildi. AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana da terör saldırısını şiddetle kınayarak, Türkiye’nin acısını paylaştığını bildirdi.

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ise "şiddet kullanılarak siyasi amaçlara ulaşma çabasının hiçbir demokraside kabul edilemeyeceğini" belirterek Türk halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği’nce de yapılan açıklamada, "İtalyan Hükümeti ve İtalyan Halkı adına Büyükelçiliğimiz, terör saldırısını derin bir nefretle kınar, bu acılı günde de dost Türk Halkı ile dayanışma halinde olduğunu bildirir" denildi.

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, saldırıyı sert bir şekilde kınadı.

Irak hükümeti sözcüsü Ali Debbağ, PKK Türkiye ile Irak’ın ortak güvenliğine ciddi bir tehlike oluşturduğunu söyledi. Debbağ, Türk hükümetine makul ve itidalli yaklaşması çağrısında bulundu.

ABD’den taziye

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, "ABD adına, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Şemdinli’de PKK’nın yaptığı saldırıyı kınar. Türk vatandaşlarının yasını paylaşıyoruz ve olayda hayatını kaybeden askerlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyoruz" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, ABD Başkanı Bush’un, terör örgütü PKK’yı ABD, Türkiye ve Irak’ın ortak düşmanı olarak nitelendirdiği anımsatıldı.

 
 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!