Dünya Türk Birliği’nin ’Ak Saçlı Bilge’si

Güncelleme Tarihi:

Dünya Türk Birliği’nin ’Ak Saçlı Bilge’si
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 00:00

Ergenekon’un 3’üncü iddianamesinin eklerinde, ’Türkiyem Topluluğu Çalışma Grubu’ raporu olarak adlandırılan bir belgede yer aldı.

Raporda, gelecekte bir ’Dünya Türk Birliği’ kurulması ve dava kapsamında halen tutuklu bulunan Türk-Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek’e de ’Türk Dünyasının Ak Saçlısı’ unvanı verilmesi öngörülüyor.

Geleceğin Bilge Kağan’ı

Raporda, Özbek için, "Hatta bu ’Ak Saçlı Bilge liderin, gelecekte Dede Korkut, Bilge Kağan ve Ahmet Yesevi mertebesinde, Türk dünyası için birleştirici rol oynaması mümkün olabilecek" deniliyor. ’Türkiyem Topluluğu Çalışma Grubu’nun hazırladığı, ’Avrasya Birliği Vizyonu Bakımından Türk Boyları Konfederasyonu İçin Yeniden Yapılanma ve Gelişim Projesi’nde şu tespitler yapılıyor:

"ABD ve AB’nin mevcut politikaları, Avrasya’nın kaynaklarını sömürmeye ve bölgeyi yeni bir Afrika haline getirmeye yöneliktir. 40 yıldır sivil toplum önderliği yapan Mustafa Özbek’i tarihe mal etmek ve tarihte iz bırakanlar arasında hak ettiği yeri pekiştirmek üzere, Türk Boyları Konfederasyonu’nun teşkilatlanma yapısını ve misyonunu değiştirerek yeniden yapılandırmak gerekmektedir."

* (Klasör 120 sayfa 109)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!