Dünya Tiyatro Günü'nde özel tiyatrolara müjde

Güncelleme Tarihi:

Dünya Tiyatro Gününde özel tiyatrolara müjde
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2001 00:00


Haberin Devamı

Tiyatro dünyasının Dünya Tiyatro Günü'nü kutlayan Kültür Bakanı İstemihan Talay, tiyatronun bilgilendiren, öğreten, düşündüren, insanda ve toplumlarda yeni ufuklar açan bir sanat dalı olduğunu söyledi. Mesajında özel tiyatrolara bir de müjde veren Talay, özel tiyatrolara bu yıl Nisan ve Ekim aylarında destek sağlanacağını bildirdi.

Kültür Bakanlığı'nda Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Talay, tiyatro sanatının Cumhuriyet döneminde diğer bütün sanat dallarında olduğu gibi büyük gelişme gösterdiğini belirterek, ‘‘Büyük Atatürk'ün bu konudaki katkıları, bugün de bütün gücüyle devam etmekte ve tiyatro sanatımızın gelişmesi için bize önderlik ve rehberlik etmektedir’’ dedi.

YENİ DEVLET TİYATROLARI

Talay, tiyatro sanatının ülke coğrafyasına yayılması amacıyla son üç yılda Van, Erzurum, Konya ve Sivas'ta devlet tiyatroları sahnelerininin açıldığını hatırlattı.

Konuşmasında, tiyatroların gelişmesinde özel tiyatroların da çok önemli bir yeri olduğunu belirten Talay bakanlık olarak yıllardan beri özel tiyatroları desteklediklerini, bu yıl yönetmelik değişikliğiyle özel tiyatrolara iki kez destek verileceğini açıkladı. Her yıl Ekim ayında verilen maddi destek, bu yıl Nisan ve Ekim aylarında verilecek.

Bu çağdaş sanat dalını geliştirmek konusunda sanatçıların katkılarının herkes tarafından bilindiğini, bütün sanatçıları bu sanata verdikleri destek için yürekten kutladığını söyleyen Kültür Bakanı, Oya Başar-Levent Kırca tiyatrosu sanatçılarından Tekin Siper'in vefatından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ‘‘Aramızdan ayrılan bütün tiyatro sanatçılarımızı rahmetle anıyorum’’ dedi.

Daha sonra Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Faruk Günuğur, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Atila Sav tarafından hazırlanan 'Dünya Tiyatro Günü' bildirisini okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!