Dünya şairlerinin İstanbul buluşması

Güncelleme Tarihi:

Dünya şairlerinin İstanbul buluşması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 14:41

Tarih boyunca birçok şiire konu olan İstanbul, 14 Mayıs'ta başlayacak II.Uluslararası Beyoğlu-İstanbul Şiir Festivali ile Türkçe'den ve dünya dillerinden dizelerle evrensel bir buluşma noktası olacak.

Haberin Devamı

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü (TTBE) ve Beyoğlu Belediye Başkanlığı tarafından düzenlen festivale 19 ülkeden 28 yabancı ve 32 yerli şair katılacak. Festival bu haliyle bir yandan Güney Kore, Filistin, Ürdün, Suriye, İran, Türkiye, Tunus ve Fas bir yandan Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Bosna ile, Almanya, İtalya, Fransa, İsveç, İngiltere ve oradan Peru ve El Salvador'a uzanan geniş bir diller ve ülkeler kuşağı olma özelliği taşıyor.

Festivale katılacak 28 yabancı şair arasında geçtiğimiz yıldan itibaren Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen Filistinli Mahmud Derviş, "Şiirin Yeşil Atlısı" olarak da bilinen Perulu Antonio Cisneros, İtalyan Guiseppe Conte ve İsveç'ten Lasse Soderberg isimleri  yer alıyor.

FESTİVAL TARİHİ MEKANLARDA

21 Mayıs'a kadar Tophane-i Amire, Santa Maria Kilisesi ve Tünel Meydanı gibi Beyoğlu'nun özel yerlerinde ücretsiz gerçekleştirilecek festival etkinleri, toplam 12 şiir okumasının yanısıra, konferans ve uluslararası kültürel toplantılarla da zengin bir içerik sunacak. Ayrıca Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde düzenlenecek seminerlerle de akademik bir boyut kazanacak. İstanbul'un 2010 Kültür Başkenti olarak seçilmesini de gözönünde bulunduran festival komitesi, Avrupa ve dünyanın başka ülkelerinden önemli festivallerin yöneticilerini de davet ederek "Yerel Yönetimler Ve Uluslararası Şiir Festivalleri'nin Geleceği" başlıklı bir toplantı da düzenleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!