Dünya medyasına mesaj: Saygı duyun

Güncelleme Tarihi:

Dünya medyasına mesaj: Saygı duyun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2015 20:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün sabah sürpriz yaparak Eyüp Sultan Camisi’ne giderek sabah namazı kıldı. Çıkışta vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan, Karacaahmet Mezarlığı’nda babası Ahmet Erdoğan ile annesi Tenzile Erdoğan’ın mezarlarını ziyaret etti.

Haberin Devamı

Erdoğan, 1 Kasım seçimleriyle ilgili özetle şunları söyledi:

MİLLİ İRADE İSTİKRARDAN YANA  

“7 Haziran’da çıkan netice malum çok farklıydı. Oradan bir koalisyon çıkmıştı. Fakat koalisyon görüşmeleri sonuç vermeyince tekrar milli iradeye gitmek durumundaydık. Çünkü siyasi dünyamızda bunun nihai belirleyicisi milli iradedir. Milli irade 1 Kasım itibariyle istikrardan yana tecelli etti. Kısa süreli gelişmeler milli iradeye ‘istikrardan başka çıkış yok’ dedi. Böyle bir karar vermeyi ortaya koydu. Milletimden de en büyük istirhamım şudur. Bir olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte inşallah Türkiye olalım. Ülkemize en doğudan en batıya, en güneyden en kuzeye sahip olamadığımız sürece üzerimizde çok büyük oyunlar oynandığını görüyorsunuz. Her zaman bir şey söyledim;  tek millet dedim, tek bayrak dedim, tek vatan dedim, tek devlet dedim. Bu 4 tane başlık bizim için olmazsa olmazdır. Biz bu 4 başlığı çok zenginleştirmek, güçlendirmemiz lazım. Ve üzerimizde oynanan oyunlara da buna sahiplenerek cevap vermemiz lazım. ”

Haberin Devamı

NİÇİN SAYGI DUYMUYORSUNUZ?

Erdoğan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milli mücadelede eli daha da güçlendi diyebilir miyiz?” sorusu üzerine ise şöyle devam etti: “Şu anda bunu şahsımla alakalı olarak değerlendirmek doğru olmaz. Ama buradan tabii bir şeyi iyi tespit etmemiz lazım. Acaba dünya medyası niçin bizim ülkemizde bu denli, bu şekilde ilgilenirken kendi ülkeleriyle ilgilenmiyorlar? Milli iradeye niye saygı duymuyorlar? Ve milli irade burada Erdoğan’ı yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçtiği halde, seçtiği günden bugüne hâlâ saygı duyamadılar. Manidar olan budur. Onlara bu soruyu sormak lazım. Sizin demokrasi anlayışınız bu mu?

Niçin yüzde 52’ye saygı duymuyorsunuz?  Ve şu anda da yaklaşık yüze 50 ile Türkiye’de bir parti iktidar oldu. Kesin rakamlarda Yüksek Seçim Kurulu’nun dün akşamki açıklamalarına göre 10 gün içinde falan açıklanacak. Ama şu anda geçici neticelere baktığımız zaman yüzde 50 gibi rakam gözüküyor. Ve buna yurtdışında kullanılan oylar da neticelendiği zaman zannediyorum ki tamamı kesinleşecek ve YSK neticeyi açıklayacak. Dolayısıyla buna da tüm dünyanın saygı duyması gerekir. Ve tüm dünyada da böyle bir olgunluğu ben görmedim, nadide bazı yerleri kenara koyarsak... Hamdolsun çok olgun bir seçim geçti. Çok kısa zamanda da neticeler saat 12 olmadan biliyorsunuz netleşti. Onun için milletime şükranlarımı ifade ediyorum. Sağolsun, var olsun.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!