Dünya Kitap Ödülleri'nde en iyiler

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kitap Ödüllerinde en iyiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2006 16:05

Dünya Kitap Dergisi’nin düzenlediği Dünya Kitap Ödülleri ve Altın Sayfa Edebiyat Ödülü’nün sonuçları belli oldu. Ödül töreni 2 Kasım saat 18.00'de TÜYAP Kitap Fuarı Marmara Salonu’nda gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Dünya Kitap Dergisi’nin geleneksel Dünya Kitap Ödülleri’nin 2006 yılı sonuçları ve bu yıl ikinci kez verilen Altın Sayfa Edebiyat Ödülü’nü kazananlar belli oldu. Dünya Kitap Ödülleri Seçici Kurulu toplantısında Deniz Gürsoy, Ahmet Cemal ve Can Yayınları’na ödül verilmesi kararlaştırıldı. 2005’te her yıl farklı bir daldaki kitaba verilmek üzere konan ve bu sene “İlkgençlik” kategorisinde düzenlenen Altın Sayfa Edebiyat Ödülü ise Aysel Gürmen ve Erol Büyükmeriç arasında paylaştırıldı.

Dünya Kitap Dergisi tarafından 1993 yılından bu yana verilen Dünya Kitap Ödülleri’nden “Yılın Telif Kitabı Ödülü” için 2006 yılı içinde “Ayın Telif Kitabı” olarak belirlenen 15 kitap arasından seçim yapıldı. Feridun Andaç, Osman Saffet Arolat, Başar Başarır, Turgay Fişekçi, Doğan Hızlan, Seçkin Selvi, Selim İleri, Faruk Şüyün, Ayfer Tunç, Tahsin Yücel ve Dünya Temsilcisi’nden oluşan seçici kurul, “Yılın Telif Kitabı” ödülünü; Deniz Gürsoy’un Oğlak Yayınları arasından çıkan “Tesbih- Parmak Uçlarındaki Huzur” adlı yapıtına oy çokluğuyla verdi.

Haberin Devamı

“Yılın Çeviri Kitabı” ödülü ise, yıl içerisinde “Ayın Çeviri Kitabı” olarak seçilen 11 eser arasından, aynı seçici kurul tarafından, oy çokluğuyla Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından basılan Goethe’nin “Yarat Ey Sanatçı” kitabının çevirisi için Ahmet Cemal’e verildi.

“Yılın Yayınevi” de, aynı toplantıda, aynı seçici kurulca yapılan değerlendirme sonucunda oy birliğiyle Can Yayınları olarak belirlendi.

Dünya Kitap Dergisi tarafından bu yıl ikinci kez verilen Altın Sayfa Edebiyat Ödülü’nün sahipleri ise Aysel Gürmen ve Erol Büyükmeriç oldu. Her yıl farklı bir kategoride düzenlenen ve bu yıl “İlkgençlik” kitaplarına verilen ödülün Ayfer Gürdal Ünal, Doğan Hızlan, Faruk Şüyün (kurum temsilcisi), Necdet Neydim, Nur İçözü ve Selahattin Dilidüzgün’den oluşan seçici kurulu, ödülü, oy birliğiyle Gürmen’in Uçanbalık Yayınları tarafından basılan “Dereden Tepeden Dereliköy’den” adlı çalışmasıyla Büyükmeriç’in Logos Yayınları’ndan çıkan “Midas’ın Serçeparmağı” adlı yapıtı arasında paylaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!