Dünya Kitap Ödülleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kitap Ödülleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2003 13:06

Dünya Kitap Dergisi’nin düzenlediği Dünya Kitap Ödülleri’nin 2003 yılı sonuçları açıklandı. Ödüller, Gülten Akın, Kanşaubiy Miziev ile Ahmet Necdet, Dost Kitabevi Yayınları ve Umut Yalım’a gitti. Törende Dünya Yayıncılık Şükran Plaketi de Lütfi Özkök’e verildi.

Haberin Devamı

Dünya Kitap Dergisi tarafından 1993 yılından bu yana verilen Dünya Kitap Ödülleri’nden “Yılın Telif Kitabı Ödülü” için 2003 yılı içinde “Ayın Kitabı” olarak belirlenen 12 kitap arasından seçim yapıldı. Feridun Andaç, Osman Saffet Arolat, Toktamış Ateş, Konur Ertop, Doğan Hızlan, Selim İleri, Pınar Kür, Metin Sözen, Faruk Şüyün, Tahsin Yücel ve Dünya Temsilcisi’nden oluşan seçici kurul, Gülten Akın’ın Yapı Kredi Yayınları arasından çıkan “Uzak Bir Kıyıda” adlı kitabını oybirliğiyle “Yılın Telif Kitabı” olarak seçti.

“Yılın Çeviri Kitabı” ödülü ise, yıl içerisinde ayın kitabı olarak seçilen 10 eser arasından aynı seçici kurulca, oy çokluğuyla Puşkin’in Everest Yayınları’nın bastığı “Yevgeniy Onegin” çevirisi için Kanşaubiy Miziev ve Ahmet Necdet’e verildi.

Haberin Devamı

“Yılın Yayınevi” de, aynı toplantıda, aynı seçici kurulca yapılan değerlendirme sonucunda oybirliğiyle Dost Kitabevi Yayınları olarak belirlendi.

11. kez düzenlenen “Dünya Kitap Şiir Ödülü” ise bu yıl ödüle değer dosya bulunamadığından verilemedi. Refik Durbaş, Şükran Kurdakul, Ahmet Oktay, Faruk Şüyün ve Tuğrul Tanyol’dan oluşan seçici kurul, yıl içinde finale kalıp Dünya Kitap’ta yapıtları yayınlanan şairler arasından Umut Yalım’a “Özendirme Ödülü” verilmesini kararlaştırdı.

Dünya Yayıncılık’ın her yıl verdiği Şükran Plaketi’nin bu yılki sahibi de; “Portreler” adlı yapıtı Dünya Kitapları arasında sanatseverlere sunulan Lütfi Özkök oldu.

Kazananlara ödülleri 30 Ekim'de Tüyap Kitap Fuarı Interexpo Salonu’nda düzenlenecek törenle verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!