Dünya ekonomi basınından manşetler- 4 Mayıs

Güncelleme Tarihi:

Dünya ekonomi basınından manşetler- 4 Mayıs
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 15:50

İşte dünyanın önde gelen basın organlarının ekonomi alanında bugünkü manşetleri ve öne çıkardıkları haberler

Haberin Devamı

EKONOMİ BASINI

BLOOMBERG

--AB 110 milyar euroluk paketin yeterli olduğunu düşünüyor

Euro bölgesi ülkeleri, Yunanistan'a yapılan 110 milyar euroluk yardımın, borç krizi sorununun Avrupa'nın diğer ülkelerine yayılmasını önlemeye yetecek büyüklükte olduğunu savunuyor.

 

--ABD'de tüketici harcamaları Mart'ta hızlı yükseldi

ABD'de tüketici harcamaları yüzde 0.6 yükselerek son altı aydaki en hızlı artışını gösterdi. Gelen veriler, istihdamın artmasıyla ekonominin daha hızlı toparlanacağının işareti de oldu.

 

CNBC

--ABD'de tüketici harcamaları tasarrufların bozulmasıyla arttı

ABD'de harcamaları, tüketicilerin önceki tasarruflarını da harcamaya başlamaysıyla Mart ayında beklendiği gibi yüksek çıktı. Yüzde 0.6 artan harcamalar böylece üst üste altıncı ayında da yükselmiş oldu.

 

Haberin Devamı

--Petrol sızıntısının maliyeti 14 milyar doları geçebilir

İngiliz petrol şirketi BP'ye ait Meksika Körfezi'ndeki platformdan sızan petrolün yarattığı toplam maliyetin 14 milyar doları geçmesi bekleniyor.

 

CNNMONEY

--Hisse senetleri Yunanistan'a yardımla yükseldi

ABD borsaları, Yunanistan'a, AB ve IMF koordinasyonunda 110 milyar euroluk mali yardım yapılmasına karar verilmesinin ardından Pazartesi gününe yükselişle başladı. Dow Jones Endeksi ilk seansa yüzde 0.5 artışla başlarken, Nasdaq Endeksi ise yüzde 0.6 yükselişle açıldı.

 

--Meksika Körfezi sızıntısının BP'ye maliyeti en az 3 milyar dolar

İngiliz enerji devi BP'ye ait Meksika Körfezi'ndeki platformdan sızan petrol ile ilgili birçok belirsizlik bulunuyor. Ancak bir şey çok açık ki, bu felaket doğal hayata verdiği hasarın yanı sıra BP'ye de büyük maddi zarar verecek.

 

FORBES

--Yunanistan yardımında 10 milyar euro bankalara gidecek

Haberin Devamı

Yunanistan'ın maliye bakanı yardımcısı, ülkesine AB ve IMF koordinasyonuyla sağlanacak 110 milyar euroluk mali yardımın 10 milyar euroluk kısmının, önümüzdeki üç içinde sürmesi beklenen resesyon dönemde kötü etkilenmesi öngörülen Yunan bankalarına destek olarak kullanılacağını söyledi.

 

--Mısır ve Çin 2 milyar dolarlık petrol rafinerisi için anlaştı

Mısır petrol bakanlığı, iki Çinli şirket ile 2 milyar değerinde ülkenin en büyük petrol rafinerisinin inşaatı için mutabakat metni imzalandığını açıkladı.

 

MARKETWATCH

--Yunanistan'a yardım euroyu sakinleştirmeye yetmedi

Euro, AB ve IMF'nin Yunanistan'a yaptığı 110 milyar euroluk büyük mali yardımın, yatırımcılar arasındaki güveni tesis etmede yetersiz kalması ve diğer euro bölgesi ülkelerini borçlarıyla ilgili endişeleri giderememesi nedeniyle Pazartesi günü ABD doları karşında değer kaybetti. Euro/dolar paritesi, Cuma günü New York işlemlerinde gördüğü 1.3307 seviyesinden 1.3233 seviyesine geriledi.

 

Haberin Devamı

--Petrolün varil fiyatı ABD ve Çin ile 100 dolara çıkabilir

ABD'deki ekonomik toparlanma ve Çin'in petrol ithalatına olan ihtiyacındaki sert yükseliş Pazartesi günü 87 dolardan işlem gören petrolün varil fiyatının 100 dolara çıkmasına yol açabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!