Dünya ekonomi basınından manşetler - 29 Nisan

Güncelleme Tarihi:

Dünya ekonomi basınından manşetler - 29 Nisan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 10:09

İşte dünyanın önde gelen basın organlarının ekonomi alanında bugünkü manşetleri ve öne çıkardıkları haberler

Haberin Devamı

EKONOMİ BASINI

BLOOMBERG

--ABD'de Cumhuriyetçiler finansal reform tasarısını değiştirme isteğinde

ABD Senatosu'nun Cumhuriyetçi üyeleri, Demokratların getirmek istediği kapsamlı finansal reform tasarısının Senato'da görüşülmesini engelleme çabalarına son verdi. Cumhuriyetçiler bunun yerine çabalarını, tasarı kapsamındaki, tüketicilerin korunmasından türev ürünlere kadar birçok maddede değişiklik yapılması için göstereceklerini taahhüt etti.

 

--Roubini: Yunanistan'ın borcu 'Buz dağının görünen kısmı'

ABD'deki resesyonu bir sene öncesinden tahmin eden ve bu nedenle kahin olarak da bilinen ekonomist Nouriel Roubini, ABD, Japonya ve Yunanistan ile birlikte birçok ülkenin borcunun enflasyon ve iflasların habercisi olduğunu söyledi.

 

CNBC

-- S&P, İspanya’nın kredi notunu indirdi, görünümü negatife çevirdi

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, İspanya’nın kredi notunu AA+’dan AA’ya indirdi ve ülkedeki yavaş ekonomik iyileşmenin beklenenden daha uzun süreceğini belirtti.

 

-- Roubini: Yunanistan borcunu ödeyemeyecek

Kriz kahini olarak tanınan ekonomist Nouriel Roubini, CNBC’ye yaptığı değerlendirmede, “Avrupa’nın şuan Yunanistan için hazırladığı kurtarma planı işe yaramayacak. Yunanistan neredeyse batmış durumda” dedi.

 

CNNMONEY

-- HP, 1.2 milyar dolara Palm’ı satın alacak

ABD’li teknoloji şirketi Hewlett-Packard, Çarşamba günü, sıkıntı içindeki akıllı telefon üreticisi Palm’ı 1.2 milyar dolara satın alabileceklerini açıkladı.

 

--Wall Street reformu yeniden gündemde

ABD Senatosu, resmi olarak yeniden Wall Street reformunu tartışmaya başladı.

 

FORBES

--Fed rekor düşük seviyedeki faizlerin oranını değiştirmedi

ABD ekonomisinin toparlanmaya devam ettiğini belirten ABD Merkez Bankası (Fed), düşük seviyelerde bulunan faiz oranlarını değiştirmedi ve toparlanmanın devamı için bu seviyenin korunacağını açıkladı.

 

--Avrupa'daki kriz derinleşirken İspanya'nın da kredi notu indirildi

Almanya'nın, Yunanistan'ın kurtarılması için hızlı adım atacağına söz vermesine rağmen, Avrupa'daki borç krizi yayılmaya devam ediyor. Önceki gün Yunanistan ve Portekiz'in kredi notunu indiren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's dün de İspanya'nın notunu düşürdü.

 

MARKETWATCH

 

--S&P İspanya'nın kredi notunu düşürdü, görünümünü negatife çevirdi

Önceki gün Yunanistan ve Portekiz'in kredi notunu indiren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's dün de İspanya'nın notunu AA+ seviyesinden AA'ya düşürdü. Kurum kararına gerekçe olarak ise ülkenin uzun süreli düşük ekonomik büyümesinin, bütçeye zarar vereceği beklentisiyle açıkladı.

 

--Sigaraya karşı en sert ülke Avustralya

Avustralya tütün ürünleri üzerindeki özel tüketim vergisini yüzde 25 artırdı ve sigaranın ambalajının üzerinde üreticinin adı ve logosu bulunmayan pakette satılmasını isteyen ilk ülke oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!