Dünya ekonomi basınından manşetler - 27 Nisan

Güncelleme Tarihi:

Dünya ekonomi basınından manşetler - 27 Nisan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 10:16

İşte dünyanın önde gelen basın organlarının ekonomi alanında bugünkü manşetleri ve öne çıkardıkları haberler

Haberin Devamı

  EKONOMİ BASINI

BLOOMBERG

--Goldman Sachs yetkilileri Senato'da ifade verecek

Wall Street'in en kârlı bankası olan Goldman Sachs, müşterilerinin aleyhine işlemler yaparak kendi çıkarlarını koruduğu suçlamalarına karşı bugün Senato'da alt komitenin karşısına çıkacak. Goldman yetkilileri tarafından verilecek ifadelerin ülkede finansal sistemin geleceği konusunda da önemli yansımaları olabilir.

 

--ABD'de finansal reformun Senato'da görüşülmesini Cumhuriyetçiler engelledi

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin üyeleri, Demokratların Wall Street'e kapsamlı düzenlemeler getirmesini planladığı finansal reform tasarısının Senato'da görüşülmesine 'hayır ' diyerek, engelledi. Cumhuriyetçiler, görüşmelerden önce istedikleri bazı değişikliklerin yapılması için baskı yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

 

CNBC

--Obama’nın yeni hedefi kırsal Amerika

ABD Başkanı Barack Obama, Çarşamba günü, Illinois’de finansal düzenleme üzerine bir konuşma yapacak. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Obama’nın ABD’nin kırsal kesimindeki ekonomiyi canlandırmak üzerine konuşacağı belirtildi.

 

--ABD’de finansal reform sadece Wall Street’i endişelendirmiyor

ABD Başkanı Barack Obama’nın son zamanlarda en çok üzerinde durduğu konulardan biri olan finansal reform sadece Wall Street’teki bankaları tedirgin etmiyor. Snickers ve M&M gibi markaların üreticisi Mars, ürünlerinde kullandığı şeker ve çikolata fiyatlarını korumak için türev piyasada işlem yapmaya devam etmek istediğini söyledi.

 

CNNMONEY

--ABD Senatosu Wall Street reformunu geçiremedi

ABD Senatosu’nda Demokratlar, Pazartesi günü yapılan oylamada Wall Street reformu olarak da adlandırılan finansal düzenleme yasa tasarısını kabul etmek adına yeterli oyu alamadı.

 

Haberin Devamı

--Borsalar 2010’un zirvesine çıktıktan sonra yeniden düşüşte

ABD’de bursalar 2010’un en yüksek seviyesine çıktıktan sonra, döviz piyasasında gelen satışların ardından yeniden düşüş yaşadı. Sadece Dow Jones Sanayi Endeksi son 19 aydır devam eden yükselişini sürdürdü.

 

FORBES

---Wal-Mart cinsiyet ayrımcılığı yüzünden toplu davayla karşı karşıya

ABD'de Federal Mahkeme'nin kadın çalışanlara karşı cinsiyet ayrımı yapıldığı gerekçesiyle, ülkenin en büyük süpermarket zincirlerinden Wal-Mart aleyhine toplu dava açılmasına yeşil ışık yaktı. Davanın şirkete maliyetinin milyarlarca dolar olabileceği belirtiliyor.

 

--Senato soruşturması: Goldman krizden kâr elde etmeyi planladı

Haberin Devamı

ABD Senatosu tarafından yürütülen soruşturmada, ABD'li banka Goldman Sachs'ın konut sektöründe kriz yaşandığı dönemde kâr sağlamak amacıyla bir strateji geliştirdiğini ve müşterilerin aleyhine yaptığı işlemlerle milyarlarca dolar kazandığını ortaya çıktı.

 

 

MARKETWATCH

--İşler düzeliyor ancak Fed'in politikası aynı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) hamlelerini yakından takip eden ekonomistler, kurumun ekonominin gidişatı konusunda daha iyimser olmasına rağmen, yakında zamanda faizleri artırma konusunda adım atmayacağını belirtiyor.

 

-- ABD borsaları zorlanırken, Dow hafif yükseldi

ABD borsaları Pazartesi günü işlemlerinde, ağır iş makinesi üreticisi Caterpillar ve beyaz eşya üreticisi Whirlpool'dan gelen iyi kâr rakamlarına karşın, yönetimin Citigroup'taki hisselerini satma planı sonrasında finansal sektör hisselerine gelen satışların yarattığı olumsuz havayla önceki günle yaklaşık aynı seviyelerde kapattı. Dow Jones Sanayi Endeksi günü yüzde 0.01 ile yükselişle 11 bin 205 puandan kapattı ve üst üste altıncı gününde de değer kazandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!