Dünya ekonomi basınından manşetler- 20 Mayıs

Güncelleme Tarihi:

Dünya ekonomi basınından manşetler- 20 Mayıs
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 17:41

İşte dünyanın önde gelen basın organlarının ekonomi alanında bugünkü manşetleri ve öne çıkardıkları haberler

Haberin Devamı

 

EKONOMİ BASINI

BLOOMBERG

--Goldman kendi işlemlerinden kazanırken, müşterileri kaybetti

ABD’li banka Goldman Sachs, ikinci çeyrekte her gün bilançosuna kâr yazarken, bankanın yatırım tavsiyelerini dinleyen müşterilerin yaptıkları işlemlerden zarar ettikleri ortaya çıktı.

 

--ABD’de tüketici fiyatları perakendeciler sayesinde düştü

ABD’de yaşam maliyeti, bir yıldan daha uzun bir süre ilk kez Nisan ayında sürpriz bir şekilde düştü. Bu gelişme, dünyanın en büyük ekonomisindeki iyileşme sürecinin hızlandığının bir işareti olarak kabul edildi.

 

CNBC

--ABD’de tüketici fiyatları geriledi, enflasyon korkusu dindi

Haberin Devamı

ABD’de tüketici fiyatları beklenmedik bir şekilde bir yıldan daha uzun bir süre sonra düşerken, yıllık enflasyonun 1966 yılından bu yana ilk kez çok küçük bir oranda arttı. Bu gelişme, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) düşük faiz uygulamasını bir süre daha devam ettireceğine yönelik yorumların yapılmasına neden oldu.

 

--Roubini: Finansal reformlar sadece makyaj

Salı günü Londra İktisat Okulu’nda konuşan ünlü ekonomist Nouriel Roubini, şu anda hükümetlerin uygulayamaya koymaya çalıştığı finansal reformların sadece mevcut sorunları makyajladığına dikkat çekti.

 

CNNMONEY

--Altın bir ya da iki yılda 800 doları görür mü?

Geçen iki haftada da görüldüğü gibi altın fiyatları rekor yüksekliklere çıktığında, piyasalarda korku, endişe ve açgözlülük gibi etkilerinin olduğu görüldü. Ancak ekonomistler uzun vadeli düşünüldüğünde, büyük ölçekli düşüşlerin görülebileceği uyarısında bulunuyor.

 

--SEC, piyasalara yeni düzenlemeler getiriyor

ABD piyasalarını düzenleme organı SEC, bazı hisselerin işlemlerini durdurabilecek yeni bir düzenlemenin getirilebileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

 

FORBES

--Alman savcılar Google’ı inceleyecek

Güvenlik internet bağlantısı Wi-Fi arayıcılığıyla Google hizmetinden faydalananların özel bilgilerine girildiği iddiasıyla, Alman savcılar dünyanın en büyük arama şirketini incelemeye aldıklarını açıkladı.

 

--Taliban, Afganistan’daki ABD üsselerini vurdu

Afganistan’daki Taliban güçleri, ABD kontrolündeki Bagram Hava Sahası’na saldırı düzenledi ve dokuz askerin yaralanmasına neden oldu.

 

 

MARKETWATCH

--Almanya’nın yasağının ardından AB işbirliğini artırıyor

Almanya’nın çıplak açığa satışlara yasaklama getirmesinin ardından, Avrupa Komisyonu kıta genelinde spekülatif işlemlere karşı ortak bir düzenlemenin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

 

--ABD’de tüketici fiyatları Nisan’da yüzde 1 düştü

ABD’de tüketici fiyatları, Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 oranında geriledi ve ekonomik iyileşmeye yönelik beklentilerin artmasını sağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!