Dünya bu çocuğu konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya bu çocuğu konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 12:40

Nairobi’de 61 sivilin hayatını kaybettiği Westgate Alışveriş Merkezi katliamında saldırıyı gerçekleştiren militanlardan biri kendisine “sen çok kötü bir adamsın” diye bağıran dört yaşındaki İngiliz çocuktan özür dileyip ona çikolata vermesi dünya basınında büyük yer buldu.

Haberin Devamı

Saldırı başlamadan önce annesi ve altı yaşındaki ablası ile alışveriş yapan Elliott Prior’ın amcası Alex Coutts yaşananları İngiliz The Sun gazetesine anlattı.

Coutts, militanın İngiliz ailenin durumuna acıdığını ve çocuklara çikolata verdikten sonra, “Lütfen beni affet, biz canavar değiliz” diyerek özür dilediğini ve ailenin kaçmasına yardım ettiğini anlattı.

AVM'den çıkan Elliott ve ablası Amelie’nin yerde yatan ölü bir adamın yanında, ellerinde çikolatayla çekilmiş fotoğrafları gazetelerde yer aldı.

The Sun gazetesi çocukların annesi Amber Prior’ın AVM’den kaçarken yanına iki çocuğu daha aldığını yazdı. Prior’ın alışveriş arabasıyla dışarı çıkardığı çocuklardan birinin yaralı olduğu ve annesi saldırıda hayatını kaybettiği aktarıldı.

Film yapımcılığı yapan anne Prior, militanlardan birinin kendisine sadece Kenyalı ve Amerikalıları öldürmek istediklerini ve din değiştirip İslam’ı seçebileceğini söylediğini anlattı.

Haberin Devamı

İngiliz ailenin Nairobi’de yaşadığı öğrenildi.

Kenya'nın başkenti Nairobi'deki alışveriş merkezinde dört gün süren rehin alma eylemi 61 sivil, altı güvenlik görevlisi ve beş teröristin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı.

Eylemde yeğeni ve yeğeninin nişanlısını da kaybeden Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, “Saldırganları bozguna uğrattık, biz kendi görevimizi tamamladık” dedi.

Kenyatta, "Ağır yaralandık ama cesaretimizi kaybetmedik. Birlik olduk. Güçlüydük. Şeytanı alt ettik ve zafer kazandık. Düşmanlarımızı mağlup ettik ve tüm dünyaya bunu başarabileceğimiz gösterdik" diye konuştu.

Öldürülen beş terörist dışında 11 El Şebab üyesi ise yakalanarak tutuklandı. Kenya Kızılhaçı 63 kişinin halen kayıp olduğunu açıkladı.

Kenyatta, kurbanlardan bazılarının çatışmalarda yıkılan AVM’nin üç katının altında can verdiğini söyledi. Kenyatta, “Caniler ve işbirlikçileri nerede olurlarsa olsunlar adalete hesap verecekler” dedi.

BAKMADAN GEÇME!