Dünya başkanı Tuzla’da

Güncelleme Tarihi:

Dünya başkanı Tuzla’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEKİ rotary kulüplerini denetlemek amacıyla ülkemizde bulunan Dünya Rotary Kulüpleri Başkanı Carlo Ravizza, ‘‘Türkiye'deki kardeşlerimin çalışmalarına hayran kaldım’’ dedi.

182 ülkede 1 milyon 100 bin rotaryenin başkanı olan İtalyan asıllı Carlo Ravizza Türkiye'yi sarsan asrın depremi sonrasında rotary kulüplerinin gönderdiği yaklaşık 2,5 milyon doların (yaklaşık 1,5 trilyon lira) ne şekilde kullanıldığını öğrendiğini de belirterek ‘‘Deprem olan yerleri dolaştım. Rotary kulüplerinin yapmış olduğu yardımların yerlerine ulaştığını gördüm’’ diye konuştu.

Önceki gün, İstanbul'da uçaktan indikten sonra Kocaeli'ne giden Ravizza, burada rotary kulüpleri tarafından yaptırılacak 150 yataklı üniversite hastanesinin temelini attı. Daha sonra Düzce'ye oradan da İzmit Yahyakaptan Çocuk Rehabilitasyon merkezlerine giden Carlo Ravizzo burada çocuklarla sohbet etti.

Dün de Tuzla'ya geçen rotary başkanı, burada 2420 ve 2440 bölge rotary kulüplerinin girişimleri ile yapılan İşitme Engelliler Okulu'nu gezdi. 6 derslikli ve 49 öğrencinin öğrenim gördüğü okulu da çok beğendiğini belirten Ravizza, ‘‘İşitme engellilere yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz’’ dedi.

Türkiye'den önce Ürdün ve İsrail'e gittiğini, önümüzdeki günlerde de Tunus'a daha sonra da Fas'a gideceğini belirterek ‘‘Rotaryenlerin çalışmalarını yerinde göreceğim’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!