Türk subaylar Heron eğitimi için İsrail'de

Güncelleme Tarihi:

Türk subaylar Heron eğitimi için İsrailde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 09:32

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi, 20'den fazla Türk subayın Heron insansız uçaklarını işletme eğitimi için İsrail'e geldiğini öne sürdü. Rusya'nın doğalgaz devi şirketi Gazprom'un Belarus'un ödemelerini aksatması dolayısıyla gaz tedarikinde kesintiye gitmesinin etkileri Avrupa'da da görülmeye başlandı. Avustralya'da ise Julia Gillard parti içinde bir darbe yaparak Kevin Rudd'ı devirerek ülkenin ilk kadın başbakanı oldu.

Haberin Devamı

İşte dünyada günün öne çıkan manşetleri:

 

YNETNEWS: Türk subaylar Heron eğitimi için İsrail'de

İsrail'e henüz teslim edilmemiş dört Heron uçağını almaya giden Türk asker ve subayların burada Heron'ların işletilmesiyle ilgili eğitim de alacağı iddia edildi.

 

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, filo baskını üzerindeki tartışmalara karşın, 20'den fazla Türk subayın Ankara'nın 190 milyon dolara satın aldığı Heron insansız uçaklarını işletme eğitimi için İsrail'e geldiğini bildirdi.

 

Gazetenin haberine göre iki haftalık bir ziyaret için Salı günü İstanbul'a gelen delegasyona Heron eğitimi verilecek.

Haberin Devamı

 

Türkiye İsrail'den yaklaşık 190 milyon dolara 10 Heron satın almış, bunların altı tanesi teslim edilmişti. Türk delegasyonunun Ankara'ya diğer dört Heron'u da beraberlerinde götürecekleri ifade edildi.

  

BBC: İspanya'da 12 kişi trenin altında can verdi

İspanya'da Barselona yakınlarındaki bir istasyondan geçen hızlı tren, raylardan geçmeye çalışan 12 kişilik bir gruba çarptı.

 

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, olay tren Castelldefels Playa istasyonundan geçerken yaşandı. 12 can kaybının yanı sıra üçünün durumu ağır olmak üzere 13 kişinin de yaralandığı bildirildi.

 

İspanyol basını ölen ve yaralananların bir başka trenden inen genç insanlar olduğunu söyledi. Gençlerin yakınlardaki bir plajda yapılacak yaz festivaline geldikleri ve yayalar için ayrılmış alt geçitten geçmek yerine raylara girdikleri duyuruldu.

 

Bir görgü tanığı gençlerin indiği trenin çok dolu olduğunu, onların da istasyonda sıkışmak yerine trenden atlayarak işleri kolaylaştırmak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

 

Olayın yerel saatle 23:30 sularında gerçekleştiği bildirildi.

  

THE TIMES: Avustralya'da parti içi darbeyle ilk kez bir kadın başbakan oldu

İngiltere doğumlu eski avukat Julia Gillard, seçimlerden çok kısa bir süre önce parti içinde bir darbe yaparak Kevin Rudd'ı hem başkanlık hem de başbakanlıktan etti. 48 yaşındaki Gillard böylece ülkenin ilk kadın başbakanı oldu.

 

Avustralya İşçi Partisi'nin içinde dün gece yaşanan gelişmelerde, partinin önde gelen grup liderleri Rudd'ın halk arasındaki popülerliğinin gerilemesiyle desteklerinin yönünü değiştirmeye karar verdi.

 

Son üç yıldır başbakan yardımcılığı yaşan Gillard açıkça Rudd'a karşı çıktı. Eski başbakanın milletvekillerine "ya destekleyin ya gönderin" çağrısı yapması geri tepti. Arkasındaki desteğin azlığının farkına varan Rudd oylamanın sonucu açıklanmadan istifa etti.

Haberin Devamı

 

Anketler Gillard'ın son bir kaç haftada yükselişte olduğunu gösterse de kendisi bu ihtimali pek ciddiye almıyordu. Rudd uzun bir müddet ülkenin en sevilen başbakanı olsa da son dönemde karbon ticareti planını rafa kaldırması ve maden endüstrisine yüzde 40 vergi koymasıyla bu desteği kaybetti.

 

THE NEW YORK TIMES: Almanya'yı Mesut'un sol ayağı kurtardı

Mesut Özil'in sol ayağıyla tam vaktinde attığı tek golle dün Almanya Soccer City Stadyumu'nda Gana'yı yenmeyi başardı.

 

Böylece grup lideri olan Almanya, bir sonraki maçta İngiltere'yle karşı karşıya gelecek. Bu skorla Gana da grubu ikinci sırada tamamlayarak ikinci tura çıkabilen tek Afrika ülkesi oldu.

Haberin Devamı

 

Ancak belki de en önemlisi 21 yaşındaki Türk asıllı genç yıldız Özil, futbol efsanesi Michael Ballack'ın doğal halefi olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

 

Almanya'da bütün Almanlar maçlardan önce Kur'an okuyan bu Türk çocuğunu bağrına basmasa da, 1.7 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'da milli takımların birçok ulustan oyuncunun bir araya geldiği ve Özil gibi yeni kahramanların yolunun açık olduğu da belli oldu.

 

THE WASHINGTON POST: Petrol sızıntısı kâbusu bitmiyor

Mühendislerin Meksika Körfezi'nde bulunan Deepwater Horizon petrol kuyusundaki sızıntıyı büyük oranda kontrol altına almış olan kapağı yerinden oynatmak zorunda kalmalarıyla denize yeniden büyük miktarda petrol karışmaya başladı.

Haberin Devamı

 

Mühendisler kapağı yerleştirmek için büyük çaba gösterdi. Çarşamba gecesi BP kapağın yerleştirilmesinde başarı sağlandığını duyurdu ancak bu yeni kapağın eski kapağın performansına ulaşıp ulaşamayacağı belli değil.

 

Dün sabah saatlerinde yaşanan sorun, 24 saatlik geçici başarıya son vermişti. Sadece Salı günü kapak sayesinde 16 bin 668 varil petrol denize yayılmadan tutulurken 10 bin 429 varil petrol de su yüzeyinde yakıldı. Salı günü temizlenen petrol miktarı açısından 20 Nisan'dan bu yana en başarılı sonuçların elde edildiği gün oldu.

 

THE GUARDIAN: Wimbledon'da 10 saatlik tarihi maç, skor: 59-59

Wimbledon tenis turnuvasının ilk turunda Fransız Nicolas Mahut ve ABD'li John Isner'ın oynadığı maç tarihe geçti. Bu çok fazla tanınmayan iki tenisçi Salı günü başlayan maçın ilk dört setinde 2-2 berabere kaldıkları için tenisçilerin maçı tie-break (eşitlik kırma) denilen beşinci sete gitmiş ve tie-break'in dün oynanmasına karar verilmişti.

 

Dün 28 derecelik sıcakta sahaya çıkan taraflar için tie-break setinde de eşitlik bozulmadı. Toplam 10 saatten fazla süren maçta skor 59-59'a geldi. Mahut'un çok karanlık olduğu ve topu göremedikleri gerekçesiyle hakemlere başvuru yapması sonucu maç akşam saat 21:00'de tatil edildi. Mahut ve Isner bugün kaldıkları yerden maça devam edecekler.

 

118 servisin kullanıldığı oyunda maçın bu kadar uzun sürmesine dayanamayan bir skorboard bozuldu, oyuncular maça boş ekran karşısında devam etmek zorunda kaldı.

 

Mahut ve Isner bugün maça kaldıkları yerden devam edecekler. Bu maçın kazananı, hemen kısa bir süre sonra ikinci tur maçına çıkacak.

 

Daha önce en uzun tenis maçı rekoru 2004 yılındaki Fransa Açık'ta kırılmıştı. Fabrice Santoro ve Arnaud Clement 3 saat 33 dakika sahada kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!