Dünya Basınından ManÅŸetler - 2 Aralık

Güncelleme Tarihi:

Dünya Basınından Manşetler - 2 Aralık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 12:16

İşte dünyanın önde gelen basın organlarının politika ve ekonomi alanında bugünkü manşetleri ve öne çıkardıkları haberler:

DIÅž BASINDA TÃœRKÄ°YE                            Â

NEWS.AZ                        Â

-- Protokole onay KarabaÄŸ iÅŸgalinin bitmesine baÄŸlı                                           Â

DışiÅŸleri Bakanı Ahmet DavutoÄŸlu, Azeri meslektaşı Elmar Mammadyarov’la dün Atina’da yaptığı görüşmede Ermenistan-Türkiye protokollerinin yürürlüğe girmesinin Ermenilerin Karabağ’dan çekilmesinden sonra mümkün olacağını söyledi.                         Â

                                           Â

Davutoğlu, toplantıda Mammadyarov’a bölgede barış ve güvenliği sağlanması için Karabağ sorununda çözüm sağlanması gerektiğini belirtti. Toplantıda taraflar ikili ilişkilerle ilgili görüşlerini paylaştı.

                     Â

Bölgesel sorunların, Türk-Ermeni iliÅŸkilerindeki normalleÅŸmenin, KarabaÄŸ sorununun ve Afganistan’daki durumun gündeme geldiÄŸi toplantıda DavutoÄŸlu Mammadyarov’u bu yılın sonlarında yapılacak resmi bir ziyaret için Türkiye’ye davet etti.              Â

            Â

Türkiye ile Ermenistan’ın geçtiğimiz aylarda imzaladıkları ve ilişkilerin normaleşmesini bir takvime bağlayan protokollerin yürürlüğe girmesi için her iki ülke parlemontalarında onaylanması gerekiyor. İki ülke arasındaki sınırın protokollerin onaylamasının üzerinden iki ay geçtikten sonra açılması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!