Dünya basını izlemeye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya basını izlemeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 00:00

Dünya medyası yarın, tahliye edilmesi beklenen Mehmet Ali Ağca’yı izlemek için Kartal Cezaevi’ne akın edecek. Sadece İtalya ve Polonya’dan 50 kadar gazeteci şimdiden İstanbul’da hem kuş gribi vakasını izliyor, hem de Ağca’nın tahliyesi için tetikte bekliyor.

Dünden itibaren Kartal Cezaevi’nin önüne uydu araçları yerleştiren TV kanalları da Ağca’nın tahliyesini canlı olarak yayınlamaya hazırlanıyor. Bazı yabancı medya kuruluşları, Ağca ile ilk özel röportajı yapmak için kardeşi Adnan Ağca ile pazarlık içindeler. Birçok yabancı medya kuruluşu, ikinci ekiplerini Ağcalar’ın Malatya’daki evinin önüne yerleştirme çabasında.

AĞCA’DAN TEŞEKKÜR

Yarın salıverilmesi beklenen Ağca, kendisi ve ailesi adına İtalyan La Repubblica Gazetesi aracılığı ile yeni Papa 16. Benedikt’e bir teşekkür mesajı gönderdi. Ağca’nın mesajı şöyle:

"25 yıldır Vatikan, her zaman için bize yakın ve açık görüşlü oldu. Bu nedenle teşekkürü bir borç bilirim. Tahliyem ile ilgili karardan faydalanarak yeni Papa Hazretleri’ne en derin saygılarımı kendim ve ailem adına iletirim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!