Düğün magandası yine can aldı

Güncelleme Tarihi:

Düğün magandası yine can aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2006 14:44

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde bir yakının sünnet eğlencesine giden üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Sezin Akoy, bir magandanın ‘kırma’ tabir edilen av tüfeğinden çıkan saçmalarla yaşamını yitirdi. Saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanan 2 si ağır 5 kişi de hastaneye kaldırıldı.

İnegöl’e bağlı Kestanealan Köyü’ndeki olay dün saat 23.00’te meydana geldi. Ailesi ile birlikte bir yakınının sokakta yapılan sünnet eğlencesine katılan Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Sezin Akoy, arkadaşları ile ortada oynadığı sırada, 17 yaşındaki çiftçi çocuğu İ.D., kendisine ait olan ve ruhsatsız av tüfeğiyle havaya ateş etmek istedi. İddiaya göre İ.D. kırma av tüfeğine fişekleri koyup kapatırken, silah ateş aldı.

Namludan çıkan saçmalar, Sezin Akoy ile 5 yaşındaki Uğur Akgül, 26 yaşındaki Aylin Yaman, 34 yaşındaki Nurgul Ak, 65 yaşındaki Nazmi Şahin ve 71 yaşındaki Rıza Er’in yaralanmasına neden oldu. Hastaneye kaldırılmak istenen yaralılardan saçmaların başına ve karnına isabet ettiği üniversiteli Sezin yolda yaşamını yitirdi. Acı haberi öğrenen genç kızın yakınları sinir krizi geçirdi.

Yaralılardan hayati tehlikesi olan Nazmi Şahin ile Rıza Er, Bursa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığ’nca başlandı. Gözaltına alınan İ.D. ‘Adam öldürmeye ve yaralamaya neden olmak’ ve ‘ruhsatsız silah ile ateş etmek’ suçlarından adliyeye çıkartılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!