Düğün magandası muhtarın yeğeni çıktı

Güncelleme Tarihi:

Düğün magandası muhtarın yeğeni çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2010 11:07

SAMSUN’un Tekkeköy İlçesi’nde 2.5 ay önce düğünde ateş açılması sonucu 8 yaşındaki Damla Karadağ’ın ölümüne neden olan kurşununun, Gökçe Köyü Muhtarı Şakir Kılıç’ın tabancasından çıktığı tespit edildi. Gözaltına alınan muhtar, cumhuriyet savcılığındaki ifadesinde silahı kendisinin değil 19 yaşındaki yeğeni Harun Kılıç’ın kullandığını söyledi. Bu ifade üzerine Muhtar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, yeğen Harun Kılıç gözaltına aldı.

İstanbul’da bir ilaç firmasında çalışan Arif Karadağ, hemşire olan eşi Aytül ve kızları Çağla ile Damla Karadağ’ı yaklaşık 2.5 ay önce Samsun’un Tekkeköy İlçesi Aşağı Çinik Mahallesi’ndeki akrabalarının yanına tatile gönderdi. Burada ailenin kızları İstanbul Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi 8 yaşındaki Damla Karadağ, havadan gelen bir kurşunun başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alınan küçük kızın başındaki kurşun çıkartılamadı. Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altında tutulan Damla karadağ, 11 gün süren yaşam mücadelesini yitirdi. Damla Karadağ’a yapılan otopside başındaki kurşun çıkartılarak polise teslim edildi.

MUHTARIN OĞLUNUN DÜĞÜNÜ VARMIŞ

Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, olay akşamı küçük kızın vurulduğu yerin bin 600 metre ilerisinde silah seslerinin geldiği Gökçe Köyü’ne gitti. Polis, Gökçe Köyü Muhtarı Şakir Kılıç’ın oğlunun düğün töreninde havaya ateş edildiğini belirledikten sonra muhtarın tabancasına el koydu. Ardından 16 eve eş zamanlı operasyon düzenleyerek ikisi ruhsatsız 5 tabanca, 1 kurusıkı tabanca ve 3 av tüfeği ele geçirdi. Polisin ele geçirdiği silahlar Cumhuriyet savcısının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kriminal Bölge Polis Labaratuvarı'na gönderildi. Burada silahlar üzerinde yapılan balistik incelemenin ardından Damla Karadağ’ın ölümüne neden olan kurşunun, Gökçe köyü Muhtarı Şakir Kılıç’ın tabancasından çıktığı saptandı. Muhtar Kılıç dün polis tarafından gözaltına alındı.

YEĞEN: BEN ATEŞ ETTİM

Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan muhtar Şakir Kılıç, daha sonra adliyeye sevk edildi. İfadesinde, “Düğünde oynarken silah belimden düştü. Yeğenim Harun Kılıç da silahı alıp havaya bir kaç kez ateş etmiş. Sonra da silahı bana geri getirdi. Silahı ben değil yeğenim kullandı” dedi.

Savcılık ifadesinin ardından muhtar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, yeğeni Harun Kılıç gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde olay akşamı tabancayı amcasının değil kendisinin kullandığını söyleyen Harun Kılıç hakkında başlatılan soruşturma sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!