Düğün konvoyunda ateş açıp bir çocuğu öldüren kişi serbest

Güncelleme Tarihi:

Düğün konvoyunda ateş açıp bir çocuğu öldüren kişi serbest
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2006 18:29

Menemen'de 13 yaşındaki Sergen Küçük'ün düğün konvoyundan açılan ateşle ölümüyle ilgili açılan davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanık Burhan A'nın, tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Menemen Adliyesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuklu yargılanan Yeşilpınar Mahallesi Muhtarı Burhan A. (39) ile Burhan A'nın, mermi kovanlarını sakladığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan annesi Tazegül A. ve amcasının oğlu Engin A. katıldı.

Sergen Küçük'ün anne ve babasının izlediği duruşmaya, benzer bir olayda 2,5 yaşındaki torunu Alistair'i kaybeden avukat Tuncer Eşsizhan da Küçük ailesinin avukatı olarak katıldı.

Duruşmada, olayın 12 yaşındaki görgü tanığı S.K'nin de aralarında bulunduğu 9 tanık dinlendi. Mahkeme heyeti, 29 Eylülde olay yerinde keşif yapılması ve Burhan A'nın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
Duruşma, ertelendi.

ANNENİN KARARA TEPKİSİ

Sergen Küçük'ün annesi Görsev Küçük, dava sonunda verilen karara tepki gösterdi. Oğlunun fotoğrafını taşıyan Küçük, Burhan A'nın yalan ifadelerde bulunulduğunu öne sürdü.

Sanık avukatı Fikret Esmerok'a da tepki gösteren Görsev Küçük'ü, eşi Hıdır Küçük ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Küçük ailesinin avukatı Tuncer Eşsizhan ise sanık Burhan A'nın verilen kararla beraat etmediğini kaydederek, şunları söyledi:

“Mahkemeye sunulan delillerle sanık Burhan A'nın tahliyesine karar verildi. Bu tabii ki beraat kararı değildir. Müdahil vekiller olarak, sanığın olası kasttan yargılanmasını talep ettik. Sanıyorum yapılacak keşif sonunda bu talebimiz kabul görecek.”

Tuncer Eşsizhan, yargının, “maganda kültürü” ile mücadeleye, vereceği kararlarla destek olacağına inandığını sözlerine ekledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İzmir'in Menemen ilçesi Asarlık beldesi Uğur Mumcu Mahallesi'nde 7 Mayısta düğün konvoyunda, havaya ateş açmak isteyen kimliği belirlenemeyen kişinin tabancası tutukluk yapmış, tutukluğu gidermeye çalışan kişinin tabancasından çıkan kurşun, sokakta bulunan 13 yaşındaki Sergen Küçük'ün boynuna isabet ederek ölümüne neden olmuştu.

Olaydan 1 ay sonra Yeşilpınar Mahallesi Muhtarı Burhan A, olayla ilgili olarak kuşkulu sıfatıyla gözaltına alınmış ve tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!