Düğün konvoylarının önünü kesmek yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

Düğün konvoylarının önünü kesmek yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 13:34

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük beldesinde düğün konvoylarında araçların önünün herhangibir kazaya neden olmamak için yasaklandığı, uymayanlara para cezası verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Yazıhüyük Belediyesi aldığı kararla beldede düğün konvoyuna katılan araçların önünün çocuklarca herhangi bir trafik kazasına yol açmaması amacıyla yasakladı. Yasağa uymayan çocukların ailelerine para cezası verilecek. Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, bir süre önce başladıkları yasağa ailelerin çocuklarını uyarmasının da etkisiyle uyulduğunu söyledi.

Bu konuda duyarlı davranan çocuklara ve ailelerine teşekkür eden Çavdar “Düğünlerimizde konvoya katılan araçlar çok oluyor. Kasabamızda bine yakın çocuk var. Çocukların düğün konvoyunu durdurması ve para istemesi çok önceden beri gelen bir düğün geleneği olmuş. Ancak bu durum kazalara da neden oluyordu. Önlem alınması gerekiyordu. Belediye olarak hiç bir vatandaşımızın çocuğunun burnunun bile kanamasını istemediğimiz için yasaklama kararı aldık. Bunu vatandaşlarımıza ve çocuklara anlattık. Anlayışla karşıladılar ve yasağa uymayan olmadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!