Duayen uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Duayen uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 21:21

İSTANBUL’da cumartesi günü hayatını kaybeden eski Dışişleri Bakanlarından Vahit Halefoğlu (98) için dün Teşvikiye Camisi’nde resmi tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene Vahit Halefoğlu’nun eşi Zehra Halefoğlu, oğlu Melih Halefoğlu, kızı Nilgün Yücaoğlu, damadı eski TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, TBMM Başkanvekili ve CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, iş dünyasından Rahmi Koç, Güler Sabancı, Cem Kozlu, Şerif Egeli, Selahattin Bayazıt, Faruk Süren, Sedat Aloğlu, Uğur Bayar gibi isimler, aralarında Onur Öymen, Özden Sanberk ve Volkan Vural’ın da bulunduğu emekli büyükelçiler, Prof. Dr. Üstün Ergüder ve Prof. Dr. İlter Turan gibi akademisyenler, eski Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, eski CHP Milletvekili Hurşit Güneş’in de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı. Dışişleri Bakanlığı’nı törende Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Cihad Erginay ve Protokol Genel Müdürü Şevki Mütevellioğlu temsil etti.

Haberin Devamı

Duayen uğurlandı

Taziyeleri kabul eden Erkut Yücaoğlu kayınpederi için, “Çok güzel bir hayatı oldu. Herkese dokundu. Herkese katkısı oldu. Herkes ondan bir şeyler öğrendi. 98 sene boyunca ışık saçtı. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. Halefoğlu, törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. 

Dışişleri’nin duayenlerinden Halefoğlu, Beyrut, Kuveyt, Moskova, Lahey ve Bonn Büyükelçiliği görevlerinde bulundu. Halefoğlu, 1983-1987 arasında Dışişleri Bakanlığı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!