Dua etti

Güncelleme Tarihi:

Dua etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam Necmettin Erbakan’ın Balgat’taki evine taziye ziyaretine gitti.



Gül’ün taziyelerini, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan kabul etti. Bu sırada HAS Parti Başkanı Numan Kurtulmuş da taziyeye geldi. Erbakan için okutulan duayı dinleyen Gül, çıkışta yaptığı açıklamada, “Üzüntümüz tabii ki büyük. Siyasete katıldığımda, siyasi hayatımız içerisinde çok beraber olduk, çok beraber çalıştık. Birçok hatıralarımız vardır. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Tüm aileye, sevenlere, herkese, milletimize de başsağlığı diliyorum” dedi. Numan Kurtulmuş, Erbakan ile aralarında bir kırgınlık olmadığını belirterek, “Helallik almış mıydınız” sorusunu, “Bir kırgınlık yok ki helallik alalım. Allah mekanını cennet etsin” diye yanıtladı.

Büyük devlet adamıydı

NECMETTİN Erbakan’ın ölümünün ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve siyasiler taziye mesajı yayınladı. Gül mesajında, “Büyük bir devlet adamını kaybettik. Aziz milletimizin başı sağolsun. Siyasette bu-lunduğum dönemde yakın tanıma ve uzun süre birlikte çalışma mutluluğuna eriştiğim Necmettin Erbakan, hiç şüphe yoktur ki yakın tarihimize damgasını vurmuştur. Hayatı boyunca üstlendiği tüm görevlerde millete hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutan Erbakan, Türkiye’nin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına değerli katkılarda bulunmuştur” dedi. Diğer mesajlar özetle şöyle:

Mehmet Ali Şahin (TBMM Başkanı) Erbakan’ın adı aziz milletin hafızasından asla silinmeyecektir.

Kemal Kılıçdaroğlu (CHP Genel Başkanı) Türk siyaseti için önemli bir kayıp. Siyaset dünyasının çınarlarından biriydi, ölümünden büyük üzüntü duyduk. Kendisine rahmet, ailesine, Saadet Partisi üyelerine ve Türkiye’ye başsağlığı diliyorum.

Orgeneral Işık Koşaner (Genelkurmay Başkanı) Erbakan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Değerli bilim ve siyaset adamı olarak ülkemize yaptığı büyük hizmetleri daima hatırlanacaktır. Şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine ve ulusumuza başsağlığı dilerim.

Süleyman Demirel (9. Cumhurbaşkanı) Okul arkadaşım ve meslektaşımdı. Son defa hastayken 7 Şubat günü hastanede kendisini ziyaret edip helalleşmiştim.
Saadet Partisi’ne gelip taziyelerini sunan bazı isimler şöyle: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, eski bakanlardan Hikmet Çetin, Erkan Mumcu, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, DP Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu.

ACI HABERİ TOPLANTIDA ALDILAR / WEB TV

HASTANE ÖNÜNDE GÖZYAŞI DÖKTÜLER / WEB TV

BAŞBAKAN'DAN ERBAKAN AÇIKLAMASI / WEB TV

İŞTE ERBAKAN'IN ÖLMEDEN ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

ERBAKAN HAYATINI KAYBETTİ / WEB TV

 
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!