DTP'nin "Türkçe" yanlışı düzeltildi

Güncelleme Tarihi:

DTPnin Türkçe yanlışı düzeltildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 15:38

Milletvekili kayıt işlemleri sırasında DTP destekli Bağımsız Milletvekilleri Ahmet Türk ve Nezir Karakaş'ın "bildiğiniz dil" beyanı TBMM Özlük İşleri tarafından düzeltildi.

Haberin Devamı

Ahmet Türk, formunu doldururken, “Bildiğiniz Diller” bölümüne Türkçe yazarken, Nezir Karakaş ise hem Türkçe hem Kürtçe yazdı.

TBMM Özlük İşleri tarafından yapılan inceleme sonrasında Türk’ün ve Karakaş’ın doldurduğu formların “Milletvekili kayıt doldurma formu” formatına uymaması ve resmi dilin Türkçe olduğu gerekçesiyle formlardakı beyanları sildiler.

"YABANCI DİL DİYE ANLAMADIM"

Mardin Bağımsız milletvekili Ahmet Türk ANKA’ya yatığı açıklamada, sorulan soruyu yanlış anladığını belirterek şunları söyledi:

"Formu doldururken “bildiğiniz diller” sorusunu konuşabildiğiniz diller diye anladım. Aslında kastedilen bildiğiniz yabancı diller diye anlamadım. Konuşabilen dil diye anladım. Onun üzerine yeniden formu düzelttik. Türkçe”yi yabancı dil kategorisinde görmedim.”

Yaptığı yanlışı anlayan Türk, Meclis’e danışmanını göndererek yanlışın düzeltilmesini istedi.Karakaş’ın ise Türk’ten sonra yeniden kayıt formunu düzeltmek istediği öğrenildi. Ancak her iki form da TBMM Özlük İşleri birimi tarafından düzeltildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!