DTP'li Tuncel'den kadın mahkumlara saldırı iddiası

Güncelleme Tarihi:

DTPli Tuncelden kadın mahkumlara saldırı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 12:49

DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Gebze Cezaevindeki siyasi kadın mahkumların, 17 ve 18 Ekim günlerinde erkek adli mahkumların saldırısına uğradığını iddia etti.

Haberin Devamı

Tuncel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, son günlerde cezaevlerinde yaşanan işkence ve kötü muamele olaylarına her gün yenisinin eklendiğini ileri sürerek, “Adalet Bakanının özür dilemesi cezaevindeki koşulları düzeltmiyor” dedi.

Gebze Cezaevindeki kadın siyasi mahkumların, erkek adli mahkumların saldırısına uğradığını öne süren Tuncel, bu saldırıların iki gün sürdüğünü söyledi. 17 ve 18 Ekim günleri adli mahkumların, kadın siyasi mahkumlara sopa ve bıçaklarla saldırdığını, bazı kadınların yaralandığını iddia eden Tuncel, “ölümleri, kadın gardiyanın kapıları kapatması önlemiştir” diye konuştu.

Tuncel, daha önce de Bitlis Cezaevinde benzer olayların yaşandığını ileri sürerek, saldırılara cezaevi yönetimlerinin göz yumduğunu savundu. Tuncel, “Adalet Bakanı istifa etmelidir” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'de son günlerde yaşanan siyasi atmosferin cezaevlerine de yansıdığını ifade eden Tuncel, Türkiye'nin cezaevlerinin denetime açılmasını öngören ek protokolü imzalamasını istedi.

SORULAR

Tuncel, bir gazetecinin, “Son günlerde sokak eylemlerinde çocuklar kullanılıyor ve öne sürülüyor. Bunu ahlaki buluyor musunuz? Kendi çocuğunuz olsa buna izin verir misiniz?” sorusuna, “çocuğum olduğu zaman düşünürüz” karşılığını verdi.


Sorunların nereden kaynaklandığı ve göstericilerin taleplerinin neler olduğunun ele alınmadığını iddia eden Tuncel, “nedenler değil, sonuçlar tartışılıyor. Aylardır şiddet günlük yaşamın bir parçası haline geldi. Siyasi atmosfer bir linç kültürü oluşturuyor” diye konuştu.

Kadın siyasi mahkumlara saldıranların sloganlar attıklarını da öne süren Tuncel, cezaevi yönetimlerinin saldırıları “siyasi olaylardan tahrik oluyorlar” şeklinde açıkladığını söyledi.

Tuncel, “siyasi atmosferin bu hale gelmesinde partinizin rolü var mı?” sorusunu cevaplarken de “Bu, partimize karşı haksız bir itham. Partimiz, bütün sorunların uzlaşı ve diyalogla çözümünden yana ve bunu esas almıştır” dedi.

Sebahat Tuncel, partilerinin şiddete karşı olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!