DTP'li Buldan hakkında soruşturma

Güncelleme Tarihi:

DTPli Buldan hakkında soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2008 07:40

IĞDIR'da geçen cumartesi günü ‘Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle düzenlenen mitingde bölücübaşı Abudllah Öcalan'a ‘Sayın’ diyerek ‘Af’ isteyen ve Kürtçe konuşmasında ‘başkaldırı’dan söz eden DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

DTP il binası önünde 1500 kadar kişiye seslenen Milletvekili Pervin Buldan'ın konuşmalarını içeren CD'ler Emniyet Müdürlüğü tarafından incelemek üzere Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük tarafından yapılan incelemede, Milletvekili Buldan’ın konuşmasında TCK'nın 215'inci maddesi uyarınca ‘Suç ve suçluyu övme’ suçunu düzenleyen 216/1’inci maddesi uyarınca ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarını işlediği gerekçesiyle soruşturma açtı. Başsavcı Mustafa Küçük, soruşturma dosyasının Adalet Bakanlığı’na gönderileceğini bildirdi.

Başsavcı Mustafa Küçük, mitingde terör örgütü ve bölücübaşı lehinde slogan atanlarla ilgili olarak da ayrı soruşturma başlattıklarını bildirdi. Görüntü ve fotoğraflardan slogan atanlarının belirleneceğini kaydeden Başsavcı Küçük, yakalananların adalet önüne çıkarılacağını söyledi.

Haberin Devamı

BULDAN NE DEMİŞTİ?

DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, barış yolunda verdikleri çabaların bir sonuç getirmediğini ileri sürerek, önümüzdeki dönem için ‘başkaldırı ve eylem zamanı’ dedi. Kuzey Irak'taki PKK'lı teröristlere yönelik harekatlar yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni “Yaptınız da ne oldu? 25'incisini yapsanız ne yazar?” diyerek eleştiren Buldan, AKP iktidarına meydan okuyarak, “Eğer cesaretiniz varsa ve yüreğiniz yetiyorsa” diyerek Kürtler'e kendi dillerinde eğitim hakkı verilmesini, bütün cezaevlerindeki tutuklu bulunanlarla birlikte bölücübaşı Abdullah Öcalan'a da özgürlük verilmesini istedi. Pervin Buldan konuşmasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Cumhurbaşkanı Talabani'ye de, “Amca, Türkler'le işbirliği yapmayın” demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!