DTP'li belediye meclis üyesi bombayla yakalandı

Güncelleme Tarihi:

DTPli belediye meclis üyesi bombayla yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 17:28

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde otogarda düzenlenen operasyonda içinde A4 ve 3 el bombası, A4 patlayıcı ve fünye ile yakalanan 33 yaşındaki Abbas Kaya'nın, kapatılan DTP'nin Viranşehir Belediye Meclis üyesi olduğu ortaya çıktı.

Kızıltepe Otogarı'nda ellerinde poşetle dolaşan 2 kişinin durumundan şüphelenenler dün polise bilgi verdi. Alarma geçen polis ekipleri otogarı abluka altına alıp, bu kişileri kaçmalarına fırsat vermeden yakaladı. Yakalanan 2 PKK'lı terörist ellerindeki poşetlerde 1.5 kilo C- 4 plastik patlayıcı, 1 kilo 37 gram A- 4 plastik patlayıcı, 3 el bombası, 2 ateşleme fünyesi ele geçirdi. Kimlikleri açıklanmayan 2 PKK'lı sorgulanmak üzere Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Mardin Valisi Hasan Duruer, yakalanan iki kişinin terör örgütü PKK adına kanlı eylemler yapmak üzere kırsal kesimden geldiklerini soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

KAPATILAN DTP'NİN BELEDİYE MECLİSİ ÜYESİ

Elinde poşetle yakalanan kişinin Abbas Kaya olduğu saptandı. Mardin'in Derik İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Abbas Kaya'nın yapılan incelemesinde, uzun süreden bu yana Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde oturduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Kaya'nın Viranşehir’deki evine düzenlenen operasyonda, çok sayıda yasak yayın ve örgütsel doküman ele geçirildi. Evinde bulunan malzemelere el konulan Abbas Kaya'nın aynı zamanda Viranşehir Belediye meclis üyesi olduğu da belirlendi.

Kapatılan DTP'den meclis üyeliğine seçilen Kaya’nın, kısa süre önce yurt dışına çıkan Belediye Başkanı Leyla Güven'in yerine de vekalet ettiği öğrenildi.

Sorgusuna Mardin’de devam edilen Kaya’nın, Viranşehir’de kapatılan DTP tarafından düzenlenen çeşitli yürüyüş ve basın açıklamalarına da katıldığı, 2006 yılında da 2911 sayılı kanuna muhalefet suçundan 1.5 yıl hapis cezası aldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!