DTP'li başkanlar Gül'den randevu bekliyor

Güncelleme Tarihi:

DTPli başkanlar Gülden randevu bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2009 12:34

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Randevu gerçekleşirse sayın Cumhurbaşkanına tüm insanlarımızın talep ve beklentilerini aktarma imkanına sahip olacağız” dedi.

Baydemir, 98 DTP'li belediye başkanının katılımıyla Demokratik Toplum Partisi (DTP) il binası önünde düzenlenen basın açıklamasında, geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu talebinde bulunduklarını, talebin bugün ve bundan sonraki günler içerisinde yanıtını beklediklerini bildirdi.

Kürt sorununun siyasi bir sorun olduğunu, sorunun çözümünün de siyasi olacağını aktaran Baydemir, şöyle konuştu:

“Belediye başkanları olarak birinci önceliğimiz kentlerimizin ekonomik, sosyal kalkınması ve yurttaşlarımızın daha çağdaş bir yaşam standardı içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır. Ancak bunun yanı sıra her gün yurttaşlarımızın taleplerine, beklentilerine ve özlemlerine tanıklık ediyoruz. Onların, bu beklenti, özlem ve kaygılarını kendi beklenti ve kaygılarımız olarak görüyoruz. Randevu gerçekleşirse sayın Cumhurbaşkanına tüm insanlarımızın talep ve beklentilerini aktarma imkanına sahip olacağız. Bu buluşmada çatışmalı süreçten nasıl etkilenildiğini ve bundan nasıl çıkılacağı konusunda önemli bir deneyim aktarımının gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bu nedenle kamuoyundaki kimi bilgiler gerçeği yansıtmıyor. Bu an itibariyle randevumuza resmi yanıt verilmemiş, ancak beklentimiz devam ediyor.”

“OLAĞANÜSTÜ BİR ANLAM YÜKLENİLMESİN”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baydemir, randevu talebine ve olası buluşmayla ilgili olarak demokratik kamuoyundan temennisinin ne olduğuna da açıklık getirdi.

Baydemir, “Bu buluşmaya olağanüstü bir anlam yüklenilmemeli, demokratik ve normal süreç içerisinde olması gereken bir randevu talebi ve olması gereken bir buluşma olarak tanımlanmalı”diye konuştu.

Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Randevunun gerçekleşeceğine inanıyoruz. Dün randevu konusunda eksik bilgilendirmeden kaynaklı bir karışıklık oldu. Nasıl olsa gerçekleşecek bir görüşmeye, erken verilmiş bir tarih oldu. Cumhurbaşkanı ile görüşmemiz bir bütün olarak yurttaşlarımızın yaşadıkları, bizlerin tanıklıkları, sürece dair kaygılarımız, barışın tesisine dair beklentilerimiz ve buna sunacağımız katkıları içerecek. Akıl ve vicdanla örülmüş bir sürecin başlatılmasına dair önermelerimizi ve gözlemlerimizi aktarma imkanına sahip olacağız.”

Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmenin gerçeklemesi durumunda heyette Baydemir'in yanı sıra Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, Mardin İl Genel Meclisi Başkanı Nazım Ok ve Muş İl Genel Başkanı Abdulbaki Alp'ın yer alacağı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!