DTP'li başkana 'kontrgerilla' soruşturması

Güncelleme Tarihi:

DTPli başkana kontrgerilla soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2006 11:08

DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak hakkında, Şemdinli olaylarıyla ilgili olarak dile getirdiği “Şemdinli kontrgerilla cumhuriyetinin tetikçileri tarafından bombalandı” sözlerinden dolayı dava açıldı.

Ardahan Cumhuriyet Savcısı Metin Aslan, DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak’ın Şemdinli olaylarını “Kontrgerilla cumhuriyetinin elemanlarınca” gerçekleştirildiği yönündeki sözlerine dava açtı.

Ardahan Cumhuriyet Savcısı Aslan, Alınak’ın 20 Ocak 2006’da DTP Ardahan İl Binası açılışında yaptığı konuşma hakkında yeni TCK’nın 301/1,2 ve 53. maddelerinden Ardahan Asliye Ceza Mahkemesine dava açtı. Savcı, Mahmut Alınak’ın açılışta dile getirdiği, “Şemdinli kontrgerilla cumhuriyetinin tetikçileri tarafından bombalandı”, “O tetikçi kontrgerilla cumhuriyetinin tetikçisiydi, tabi ki rejim onu kollayacaktı”, “Nitekim korudular, koruyarak salıverildiler, Türkiye siyasetini bu kontrgerilla cumhuriyeti şekillendirmektedir, bu kontrgerilla cumhuriyeti neyi emrediyorsa Parlamento onu yapıyor, Genelkurmay onu yapıyor, Cumhurbaşkanlığı onu yapıyor ve Meclis bu yüzden bu kontrgerilla cumhuriyetinin denetiminde bir onay makamıdır” ve “Başta İmralı olmak üzere İmrali Cezaevi’nde ve F tipinin bütün cezaevlerinde ilk çağların vahşi zindan sistemi uygulanmaktadır” sözlerine dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı Aslan, dava dilekçesinde “Devletin Anayasa’da öngörülen ve temel özelliklerinden olan Cumhuriyet’e ve diğer anayasal kurumlarına hakaret niteliğinde sözler sarf ettiği, söz konusu sözlerin eleştiri sınırını aşarak mevcut anayasal sistemin unsurlarına gerçek dışı yakıştırmalarla aşağılama boyutuna vardığını” belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!